Politika

Dodik predložio novi termin sastanka SNSD-a sa PDP-om i SDS-om

Lider Saveza nezavisnih socijademokrata Milorad Dodik rekao je danas u Banjaluci da je ponedjeljak novi termin sastanka SNSD-a sa PDP-om i SDS-om.

“Krajnje je vrijeme da se sastanemo sa liderima SDS-a i PDP-a i dogovorimo hoće li učestvovati u vlasti na bh. nivou. Imajući u vidu najave da će se završni sastanci oko formioranja Savjeta ministara održati iduće sedmice u srijedu ili utorak, SDS-u i PDP-u nudim da se sastanemo prije toga, u ponedeljak popodne. Ponavlja i da im SNSD stoji na raspolaganju, pokušaćemo da iskontaktiramo sa njima, ako prihvate, napisaćemo poziv. Imamo zajedničke interese i treba da se raščisti ta situacija”, rekao je Milorad Dodik, lider SNSD-a.

Mirku Šaroviću poručuje da ne treba da pretpostavlja šta je cilj SNSD-a, jer je njihov cilj jasan te da treba da se bavi svojom organizacijom.

Šarović je rekao da je za SDS neprihvatljivo da se dogovori svedu na puku matematiku i to kome bi koje ministarstvo trebalo da pripadne.

“Ne treba da se u javnosti stvari postavljaju na taj način prije nego što sjednemo da razgovaramo”, kaže Dodik.

“Neće biti nikakve koalicije u Sarajevu, mi imamo naše predstavnike, ukoliko tu uđu i SDS i PDP odlično, ali ako i ne uđu imamo sasvim dovoljno kapaciteta da idemo dalje. Mi samo želimo da dobijemo ono što prema Ustavu pripada Srbima”, rekao je lider SNSD-a.

“Nije prvi put takva slična inicijativa i neće biti ni prvi put da ju mi odbijemo”, odgovara Dodik na inicijativu SDA da treba da se donese zakon kojim će se kažnjavati negiranje zločina iz sudskih presuda.
 

Izvor

Ključne riječi
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!