Društvo

Pelagićevo: Za stipendiranje studenata 11.200 KM

Opština Pelagićevo obezbijedila je sredstva za stipendiranje studenata. Iako skromni iznosi, studenti su zadovoljni ovakvim odnosom lokalne uprave. Osim pripravničkog staža, neki od njih očekuju da svoj radni vijek nastave u Pelagićevu.

Božo Gojković je treća godina studija na Poljoprirednom fakultetu u Istočnom Sarajevu.

Pomoć od 100 KM mjesečne stipendije dobro mu je došla.

– Stipendija nam mnogo znači da dopunimo svoj budžet, vidimo da neko cijeni naš rad i trud, i podstiče da možemo više napredovati- kaže Gojković.

Kao i prethodnih godina, opština je i iz ovogodišnjeg skromnog budžeta od dva miliona KM, izdvojila 11.200 KM stipendija, po 100 za svakog studenta.

– Svi studenti koji su ispunjavali uslove i koji su predali zahtjev, ostvariće pravo na stipendije. Ovo je način kojim pokazujemo da opština pomaže mladim ljudima – istakao je Slavko Tešić, predsjednik SO Pelagićevo.

U lokalnoj upravi redovno omogućavaju da novi visokoškolski kadrovi u Pelagićevu stažiraju nakon završenog studija.

Predsjednik SO Pelagićevo je naglasio da ova lokalna zajednica ovim i sličnim aktivnostima pomaže opstanak i povratak mladih ljudi u ovu sredinu.

Izvor

Ključne riječi
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!