Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Društvo

NISMO SVJESNI ŠTA JEDEMO Kakav se sve škart iz inostranstva uvozi u BiH

Zbog mikrobiološke ili hemijske neispravnosti, neodgovarajućeg kvaliteta, nepotpunog ili neadekvatnog deklarisanja, lane je za 32 pošiljke hrane zabranjen uvoz u RS i naloženo uništavanje ili povrat dobavljaču.

Propusti su utvrđeni kod različitih roba kao što su konditorski proizvodi poreklom iz Srbije i Turske, dijetetski proizvodi iz Slovačke, orašasti plodovi poreklom iz Irana, Mađarske i Španije, prerađevine od povrća porijeklom iz Portugalije i Poljske.

Republička inspekcija za hranu je u 2018. u spoljnotrgovinskom nadzoru prilikom uvoza izvršila 37.467 kontrola pošiljki hrane, od kojih je za laboratorijsku proveru zdravstvene ispravnosti uzeto 2.375 uzorka hrane.

U posmatranom periodu, prilikom uvoza je obavljeno i 10.759 kontrola pošiljki hrane za životinje, od čega su za laboratorijsku provjeru zdravstene ispravnosti i kvaliteta uzeta 302 uzoraka.

– Nakon izvršenih analiza u svega dva slučaja utvrđene su nepravilnosti, te su obe pošiljke vraćene dobavljaču. Po osnovu nadzora u spoljnotrgovinskom prometu u budžet RS uplaćena je naknada u iznosu od 2,4 miliona KM – saopštili su iz Inspektorata RS.

Izvor

Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button