Politika

SVI SA SVIMA DOGOVARALI PODRŠKU U Prijedoru se vode pregovori

Sjednica Skupštine grada Prijedora koja je najavljena za srijedu možda će biti odgođena zbog dogovora o koaliciji koje vode političke partije u ovom gradu. Kako Srpskainfo nezvanično saznaje sutra će da se sastanu predstavnici prijedorskog DNS i SNSD i pokušaće da dogovore uzajamnu podršku u skupštinskim klupama.

Loading...

Naši sagovornici tvrde da je to posljednja prilika za pomirenje dugogodišnjih koalicionih partnera. Navode da će sjednica biti odgođena ukoliko se oni dogovore jer će im trebati još vremena za usaglašavanje stavova oko skupštinskog rada. S druge strane, unazad mjesec dana pregovarao je svako sa svakim. Tako su se pojavile informacije da će DNS dati bolje pozicije PDP kako bi imali podršku njihova dva odbornika i da će dodjelom lokalnih fotelja pridobiti i odbornike SDS. Pored njih, sa još jednim odbornika SDP, koji je inače predsjednik Skupštine grada, imali bi većinu.

– Međutim, ovu poziciju tražio je SDA koji ima tri odbornika, a za uzvrat DNS bi imao njihovu podršku. Ali sa njima su počeli da pregovaraju i iz SNSD, tako da je neizvjesno koga će oni podržati – tvrdi naš sagovornik.

Odbornici SDA nisu htjeli da daju izjave.

– Dogovorili smo se da ne dajemo izjave dok traju međustranački pregovori – poručili su iz ove partije i u šali naveli da u Prijedoru traje “prijeskupštinska” tišina.

I iz vrha lokalnog PDP demantovali su da su im nuđene fotelje radi podrške. Jedini su četiri bivša odbornika DNS bacili karte na sto i saopštili da će od naredne sjednice u Skupštini grada Prijedora činiti samostalni Klub odbornika. To su Duško Miletić, Predrag Starčević, Želimir Kos i Goran Vučkovac.

DNS trenutno ima šest, a SNSD osam odbornika. Pored toga, Miletić nam je nedavno izjavio da će se samostalnom Klubu odbornika pridružiti još dva, ali nije otkrio da li su i oni iz DNS.

Izvor

Ključne riječi
Loading...
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!