Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Hronika

Tinejdžeri ubili penzionere zbog 10 evra i malo nakita

Supružnici Salko (75) i Fatima Đogić (70) preksinoć su brutalno ubijeni u svojoj kući u naselju Šumatac u Velikoj Kladuši. Tijela je pronašao Salkin brat Rasim.

Zbog ovog stravičnog zločina uhapšena su dvojica dječaka E. Đ. (16), koji je rođak ubijenih, i T. S. (16). Ubice, takođe, žive u ovom naselju. Kako je otkrio izvor blizak istrazi, u kući je izvršena premetačina, a u prostorijama su istražioci zatekli dosta krvi i tragova borbe.

O brutalnosti zločina dovoljno govori stravično saznanje da su maloljetnici pezionere ubili lopatom i šrafcigerom, piše Avaz.

Nakon toga su iz kuće odnijeli 10 evra, malo nakita, laptop i TV te su se nekoliko sati vozali automobilom Đogića. Tinejdžeri ubice u vozilu su ostavili i mnoštvo tragova koje su istražioci prikupili.

Vozilo je pronađeno u blizini kuće ubijenih supružnika, a ubice su uhapšene nedaleko od mjesta zločina. Prema riječima mještana, radi se o tinejdžerima koji su postali problematični nakon što su krenuli u srednju školu. Jedan od njih je, kako su za Avaz rekle njihove komšije, nedavno protjeran iz Amerike.

Iza Đogića ostala su petorica sinova koji žive u inostranstvu. Kako se saznaje, dvojica su u Americi, dvojica u Italiji i jedan u Belgiji.

Ubijeni Salih radni vijek je proveo u Sloveniji, gdje je stekao i penziju. Uhapšeni maloljetnici saslušani su u policiji, a, kako se saznaje, u potpunosti su priznali zločin.
 

Izvor

Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button