Hronika

Srednjoškolci pronašli ručnu bombu tokom čišćenja grada

DRVAR – Srednjoškolci iz Drvara pronašli su ručnu bombu u blizini osnovne škole tokom proljećne akcije uređenja opštine, o čemu je odmah obaviještena policija, rekao je Srni predsjednik opštinske Omladinske organizacije Željko Papak.

Loading...

Portparol Ministarstva unutrašnjih poslova Livanjskog kantona Ivica Vrdoljak potvrdio je Srni da je ručna bomba “M52” pronađena juče u 14.15 časova u Ulici Ratka Sopića, te da su pripadnici Policijske uprave Drvar obilježili prostor žutom trakom.

On je dodao da je obaviještena Federalna uprava Civilne zaštite Livno, koja će raditi na uklanjanju nađene ekslozivne naprave.

Predsjednik opštinske Omladinske organizacije rekao je da je nakon pronalaska bombe akcija uređenja prekinuta, ali da su učenici tokom proteklih sedam dana prilično očistili grad.

“Postoji još nekoliko lokacija koje bi trebalo očistiti, ali bezbjednost naših sugrađana, a naročito djece je na prvom mjestu. Naredne sedmice biće objavljeni rezultati takmičenja, slike prije i nakon čišćenja, kao i iznos koji su ekipe osvojile”, rekao je Papak.

On je napomenuo da je akcija uređenja grada trebalo da traje do 1. aprila, a nagrade, koje je obezbijedila opština Drvar, za najvrednije timove iznose – za prvo mjesto 400 KM, za drugo 300 KM i za treće 200 KM.

Načelnik opštine Drvar Dušica Runić izrazila je zadovoljstvo zbog učešća velikog broja ekološki osviještenih građana u ovoj akciji.

“Jučerašnje nalaženje ručne bombe, na svu sreću, prošlo je bez posljedica. Sama činjenica da je bomba pronađena u užem području grada govori da je bombu mogao baciti bilo ko. Obaviješteni su demineri i očekuje se da će u što kraćem roku izaći na teren i ukloniti ekspolozivnu napravu”, rekla je Runićeva.

(SRNA)

Ključne riječi
Loading...
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!