Sport

USPJEH MLADOG DŽUDISTE Balkanska medalja Stanišićev naredni cilj

Poslije trijumfa na šampionatu Republike Srpske Banjalučanin Danilo Stanišić se okitio zlatnom medaljom na Džudo prvenstvu BiH za kadete u kategoriji do 90 kolograma, a u finalnoj borbi savladao je Igora Bjelicu.

Član Džudo kluba Borac Banjaluka je ovim rezultatom obezbijedio učešće na Balkanskom, Evropskom i Svjetskom prvenstvu.

– Prezadovoljan sam zbog novog uspjeha, sav trud u proteklom periodu mi se itekako isplatio. Iza mene je teška povreda prednjih ukrštenih ligamenata koljena, a na posljednja dva takmičenja se pokazalo da sam se vratio u pravu formu. Naravno, neću se zadovoljiti postignutim, treniraću još jače, kako bih pravio uspjehe i na međunarodnim takmičenjima koja slijede – rekao je Stanišić.

Njegov trener Mladen Vuković je takođe zadovoljan, a najavio je pohod na medalju na predstojećem Balkanskom prvenstvu koje će da bude održano u Crnoj Gori 27. i 28. aprila.

– Lično ja i svi koji su okupljeni oko Danila, vjerovali smo da će on biti pravi, a to se obistinilo. Poslije povrede je prvo bilo potrebno da probije psihičku blokadu, a zatim fizičku i takmičarsku. Predstoji nam Evropski kadetski kup u češkim Teplicama 6. i 7. aprila, a zatim krajem idućeg mjeseca Balkansko prvenstvo, gdje je cilj osvajanje neke od medalja. Iskrenu vjerujem da on može napraviti taj uspjeh – istakao je Vuković.

Evropsko prvenstvo će biti održano krajem juna u Poljskoj, a Svjetsko krajem septembra u Kazahstanu. Stanišić i Vuković su se zahvalili profesoru doktoru Radovanu Klincovu, koji im je omogućio da besplatno treniraju u sali Univerziteta za poslovne studije, kao i dekanu Fakulteta fizičkog vaspitanja i sporta profesoru doktoru Borku Petroviću.

Izvor

Ključne riječi
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!