Banjaluka

Dva miliona KM za novi put za Motike

istracije.

– Prema projektu, biće izgrađeno 1,2 kilometra moderne saobraćajnice, na potezu od tzv. Žutih zgrada na Petrićevcu do objekta „Pavlović tursa“ u Motikama. Projektom je predviđena potpuna i sveobuhvatna rekonstrukcija ove saobraćajnice, što podrazumijeva i izgradnju kompletne komunalne infrastrukture – navode iz nadležnog odjeljenja.

Loading...

Izgradnjom nove saobraćajnice u Ulici kralja Aleksandra I Karađorđevića, Motike će, kao jedno od brzorastućih prigradskih naselja sa znatnim prilivom novog stanovništva, biti znatno bolje povezane sa ostatkom grada.

– Saobraćajnica će biti širine šest metara, sa obostranim trotoarima širine 1,5 metar, fekalnom i oborinskom kanalizacijom i javnom rasvjetom – kazali su u nadležnom odjeljenju.

Prema projektu, rok za izvođenje radova iznosi 180 radnih dana od uvođenja izvođača radova.

Predsjednica Savjeta Mjesne zajednice Motike Vedrana Marčetić, kazala je da stanovnici ovog dijela grada s nestrpljenjem očekuju početak gradnje saobraćajnice koja predstavlja žilu kucavicu njihovog naselja. Ona ukazuje na to da stanovnici Motika već dugi niz godina koriste lošu i neuslovnu saobraćajnicu.

– Saobraćajnica je trenutno u veoma lošem stanju i vapi za rekonstrukcijom i uređenjem. Zahvalni smo Gradskoj upravi koja je prepoznala značaj ove saobraćajnice kako za naše naselje tako i za cijeli grad. Izgradnjom nove saobraćajnice, život će nam u mnogim segmentima biti olakšan, a pogotovo će naši najmlađi imati mnogo bolju bezbjednost prilikom kretanja – zaključila je Marčetić.

Izgradnja puta za Motike, koja će biti finansirana novcem iz emisije gradskih obveznica, najveće je ovogodišnje ulaganje u izgradnju i rekonstrukciju saobraćajnica na području grada.

Ključne riječi
Loading...
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!