Politika

Dodik: Haranga na RS nije ništa novo, ali Srpsku niko neće moći da ukine

Presuda Radovanu Karadžiću donijela je novu seriju zahtjeva da se ukine Republika Srpska. Milorad Dodik, srpski član Predsedništva BiH, poručio je tim povodom u intervjuu za “Alo!“ da je Republika Srpska nastala voljom srpskog naroda i da niko ne može pobiti tu volju.

Loading...

“Republiku Srpsku niko ne može i ne smije ukinuti. Haranga neprijatelja Republike Srpske da ospore njeno postojanje i njeno biće nije ništa novo. Mislim da je prava mjera da se mi više na to ne osvrćemo. Baš me briga šta govore Bošnjaci ili bilo ko drugi o tome. Republika Srpska isključivo zavisi od nas, naše volje i naše sposobnosti da je izgradimo ekonomski i institucionalno jakom, a drugi koji je ne vole, oni će ostati zarobljeni u toj svojoj mržnji. Činjenica da postoji Republika Srpska je najbolji odgovor na njihovu mržnju, i to sve bolja Republika Srpska, u kojoj se grade autoputevi, bolnice, fabrike i zapošljavaju ljudi”, ističe Dodik.

Dodik posebno ističe dobru saradnju sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem.

“Vučić je prije svega pokazao da je državnik i lider koji je u fokus stavio mir. Za lidere nije važno samo da imaju legitimnu vlast nego i da razumiju kontekst i da su istrajni u sprovođenju najbolje politike za narod. Vučić je čovek tog kalibra. Razumije kontekst bolje od svih drugih, a istovremeno je odlučan da brani srpski narod gdje god on živi. Njegova politika je politika mira i uvijek dijalogom rješava političke probleme. Odlučnost Vučića da brani slobodu srpskog naroda za mene je neupitna – naglašava Milorad Dodik.

Srpski član Predsjedništva ocjenjuje i da je BiH „sterilna i nefunkcionalna, sa lošom perspektivom“. 

“Činjenica da se pet mjeseci opstruiše formiranje vlasti na nivou BiH, i to od strane bošnjačke političke elite, govori da je njihov nagon za BiH upitan. Bošnjaci osporavaju pravo legitimno izabranih Srba da budu reprezenti srpskog nacionalnog interesa u zajedničkim institucijama… Naša politika je jasna i najjača u BiH i to se Bošnjacima ne sviđa. Ovo što oni rade je njihovo traganje kako da nas oslabe. Ako se ignoriše izborna volja srpskog naroda, zašto bismo mi davali djelimično legitimitet i Predsjedništvu i bilo kojem nivou vlasti. Ovi koji sada sjede u ime Srba u Savjetu ministara i zajedničkim organima ni prethodno nisu imali legalnost da budu predstavnici Srba, jer su bili opozicija, a tek sada nemaju nikakav legalitet”, naglašava Dodik.

Izvor

Ključne riječi
Loading...
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!