Politika

Mektić: Dostavljen izvještaj o selefijama Predsjedništvu BiH

SARAJEVO – Ministar bezbjednosti u Savjetu ministara u tehničkom mandatu rekao je da je danas Predsjedništvu BiH dostavljena informacija u vezi sa navodima o aktivnostima hrvatske Bezbjednosno-obavještajno agencije i generalnog konzula Hrvatske u BiH o navodnom vrbovanju selefija za krijumčarenje naoružanja u BiH.

Loading...

“Informacija je povjerljivog karaktera i ne mogu govoriti detalje o tome, jedino mogu potvrditi sve ono što sam ranije govorio u vezi sa tim slučajem”, rekao je Mektić za portal “Vijesti”.

On je ranije rekao Srni da se neki operativni podaci ne mogu dostavljati, ali u mjeri koliko može da se kaže neka informacija, ona će biti dostavljena.

Mektić je tada potvrdio da ostaje pri ranije iznesenim stavovima o hrvatskim obavještajcima i diplomatama koji se odnose na navodno vrbovanje pripadnika selefijskog pokreta za krijumčarenje naoružanja u BiH.

Zamjenik ministra bezbjednosti u Savjetu ministara u tehničkom mandatu Mijo Krešić nedavno je rekao za zagrebački “Večernji list”, izdanje za BiH, “da su gluposti i nebuloze da je učestvovao u navodnoj akciji obavještajne službe iz Hrvatske o naoružavanju selefija u BiH”, te da je “riječ o konstrukcijama kombinovanih paraobavještajnih sistema”.

Predsjedništvo BiH zatražilo je 18. marta od Ministarstva bezbjednosti u Savjetu ministara u tehničkom mandatu da u roku od tri dana ovoj instituciji dostavi sveobuhvatnu informaciju o navodima iznesenim u javnosti o aktivnostima Bezbjednosno-obavještajne agencije Hrvatske i generalnog konzula Hrvatske u BiH.

Ovaj zaključak donesen je na vanrednoj sjednici Predsjedništva BiH.

Tužilaštvo BiH je 14. marta formiralo predmet da bi hitno bile utvrđene sve okolnosti i navodi izneseni u medijima koji se odnose na navodno vrbovanje pripadnika selefijskog pokreta za krijumčarenje naoružanja u BiH. U vezi sa tim narednog dana saslušan je Mektić.

(SRNA)

Ključne riječi
Loading...
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!