Društvo

Šikman: Vrata policije uvijek otvorena za građane

Uprava Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske za policijsku obuku organizovala je danas “Dan otvorenih vrata” u okviru kojeg su se studenti, đaci osnovnih i srednjih škola i djeca iz predškolskih ustanova u Banjaluci upoznali o radu i načinu školovanja policijskih službenika, te dijelu njihove opreme.

Načelnik Uprave MUP-a Republike Srpske za policijsku obuku Mile Šikman rekao je novinarima da je cilj ove manifestacije unapređenje i razvijanje odnosa sa građanima Srpske.

On je istakao da mnoga istraživanja pokazuju da je ta saradnja na vrlo visokom nivou, te da je cilj da se ona poboljša.

– Dobri odnosi sa građanima su jedan od najboljih garanata bezbjednosti lica i imovine, što je osnovni zadatak policije. Vrata policije su za građane uvijek otvorena – poručio je Šikman.

On je naveo da je policija danas svoje goste upoznala sa dijelom opreme i nastavnih sredstava za obuku policajaca, kao i sa poligonom bezbjedne vožnje i simulatorom za vezivanje sigurnosnog pojasa.

– Pripadnici Specijalne antiterorističke jedinice gostima su pokazali vježbe sa službenim psima – rekao je Šikman.

Okupljeni osnovci rekli su novinarima da su danas naučili nešto novo kada je riječ o radu “plavih uniformi”, te da će ozbiljno razmisliti o tome da se u budućnosti školuju za policajce.

U okviru “Dana otvorenih vrata” posjetioci su pogledali stalnu Muzejsku postavku MUP-a.

“Dan otvorenih vrata” organizuje se u okviru programa obilježavanja Dana policije Srpske i krsne slave MUP-a Svetog arhangela Mihaila – 4. aprila.

(SRNA)

Ključne riječi
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!