Politika

Višković sa Nelsonom: Vlada opredijeljena za stvaranje uslova za veće plate

BANJALUKA – Radovan Višković, predsjednik Vlade Republike Srpske, razgovarao je danas, u svom kabinetu, sa ambasadorom Sjedinjenih Američkih Država u BiH Erikom Nelsonom o političkoj i ekonomskoj situaciji u Republici Srpskoj i BiH, s osvrtom na ekonomske reforme koje se planiraju provesti u narednom periodu.

Loading...

Višković je istakao da je Vlada opredjeljena za unapređenje uslova privređivanja, stvaranje uslova za veće plate radnika, privlačenje investicija i otvaranje novih radnih mjesta u realnom sektoru.

Takođe, Višković je ukazao na važnost prevazilaženja zastoja u provođenju reformi, realizaciji infrastrukturnih projekata i saradnje sa međunarodnim finansijskim organizacijama, prije svega sa Međunarodnim monetarnim fondom, kroz formiranje novog saziva Savjeta ministara i Vlade Federacije BiH, a radi preduzimanja konkretnih aktivnosti i mjera na unapređenju poslovne klime, uslova privređivanja i unapređenja standarda građana. 

Kako je saopšteno iz kabineta premijera RS, Višković je istakao da u Republici Srpskoj posluje kompanija (NCR)  i zapošljava 200 ljudi i da je Vlada opredjeljena da u partnerskom odnosu sarađuje sa investitorima u bližem i daljem okruženju i da se kroz ovakve primjere šalje poruka i ostalim investitorima da ulažu u Republici Srpskoj.

Na sastanku je zajednički ocijenjeno da je unapređenje poslovnog okruženja, osmišljavanje i provođenje novih reformi važno za sveukupni razvoj ali i za domaće i strane investitore.

Izvor

Ključne riječi
Loading...
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!