Sport

Federer: Ništa neće biti isto kad odemo Novak, Rafa i ja

Rodžer Federer od 20 časova igra meč osmine finala na Mastersu u Majamiju.

Loading...

Protivnik mu je ruski teniser Danil Medvedev, ali Švajcarac, osvajać 20 Grend slem pehara, uoči duela na “Hard Rok stadionu” pričao je o povlačenju.

On, svakako, nije najavio kada bi mogao da konačno okači reket o klin, ali je rekao kako razmišlja o tome šta će biti kada članovi takozvane “velike trojke” jednog dana riješe da se povuku.

“Kada se sva trojica budemo povukli, mislim da bi naši navijači mogli da se nađu u vakuumu. Za njih ništa neće biti isto, ali na Turu će se pojaviti neke nove zvijezde. Uostalom, tako je bilo oduvijek”, kaže Federer.

On kaže da će se neki igači neminovno nametnuti kao lideri.

“Imamo četiri Grend slema godišnje, ATP tur finale, masterse, ATP listu… Neko mora da osvaja sve te silne titule i možda će biti lijepo vidjeti kako neki drugi osvajaju pehare, svakako ljepše nego da to i dalje manje ili više isti momci godinama. Ovo je bilo deset ili 15 godina u kojima su posebno uživali moji i Rafini navijači. Igra je popularnija nego ikad i optimista sam i po pitanju budućnosti. I dalje ću pratiti tenis”, dodao je Federer.

Na kraju, govorio je i o motivaciji da nastavi sa takmičenjem.

“I dalje se pitam kako ostajem motivisan da dajem intervjue, da izađem na trening i na mečeve. Srećan sam što i dalje mogu da se bavim tenisom. To je privilegija, uživam u onom što radim. Imam porodicu i sjajan tim oko sebe, nevjerovatnog kondicionog trenera koji me odlično sprema. Srećan sam da i dalje igram i da u svemu imam uspjeha”, zaključio je bivši broj jedan.

Izvor

Ključne riječi
Loading...
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!