Magazin

Kako ispravno sjediti za volanom automobila?

Stiv Ili doktor zaposlen u Jaguaru, inicijator je odličnog videa koji u manje od dvije minute demonstrira ispravan položaj sjedenja.

Svim iskusnim vozačima jasno je kako položaj sjedenja u automobilu mora biti maksimalno učinkovito. Jedino je tako zagarantovana potpuna kontrola vozila. Komfor i udobnost su važni, ali u fokusu položaja sjedenja svakako mora biti sigurnost vožnje.

Loading...

Gotovo svi savremeni automobili pružaju izvrsnu ergonomiju vozačima prosječnih gabarita, no i oni koji su viši ili niži od prosjeka mogu pronaći optimalan položaj zahvaljujući brojnim mogućnostima podešavanja položaja sjedišta i volana.

Elementarne stvari poput vožnje u laganoj i prozračnoj odjeći, te prikladnoj obući, se podrazumijevaju. Zimi je uvijek bolje skinuti jaknu ili kaput te zagrijati unutrašnjost automobila, dok ljeti ni u kakvom slučaju ne treba voziti u japankama. Isto se odnosi i na vožnju u cipelama s visokom potpeticom.

Što se tiče videa koji je objavio Jaguar, prvi savjet Dr Stiv Ilija je posebno zanimljiv. Naime, on predlaže da prije početka vožnje iz džepova izvadite sve predmete koji mogu uticati na položaj sjedenja. Također, iznimno je važno da leđa uvijek budu priljubljena uz naslon sjedala, ravna te postavljena okomito u odnosu na pod automobila, a naslon sjedišta treba biti u ravnini vrha glave vozača.

Koljena i laktovi trebaju biti lagano savijeni, a bez obzira na okretanje volana ili pritiskanje papučica, leđa uvijek moraju ostati čvrsto uz naslon sjedala.

Za sve detalje pogledajte video i zapamtite da ispravan položaj sjedenja za volanom automobila mora postati rutina, jer je je to jedan od prvih predusloa za sigurnu vožnju.

(autopress.hr)

Izvor

Ključne riječi
Loading...
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!