Politika

Kojić: Stvorene sve pretpostavke da komisija za Sreberenicu počne sa radom

BANJALUKA – Direktor Republičkog centra za istraživanje rata, ratnih zločina i traženje nestalih lica Milorad Kojić izjavio je Srni da su stvorene sve pretpostavke da nezavisna međunarodna komisija za istraživanje stradanja svih naroda u srebreničkoj regiji u periodu od 1992. do 1995. godine sutra počne da radi.

Loading...

On je naveo da je prošle sedmice održana i konstitutivna sjednica nezavisne međunarodne komisije za istraživanje stradanja Srba u Sarajevu u periodu od 1991. do 1995. godine, koja je utvrdila dinamiku svoga rada.

Kojić ističe da je Republički centar stvorio sve pretpostavke da obje komisije mogu da počnu sa radom bez ikakvih problema.

“Mi smo kao administrativna i tehnička podrška obezbijedili sve resurse koji su u punom kapacitetu na raspolaganju komisijama i svim odlukama koje budu donosile”, rekao je Kojić.

On je podsjetio da je Nezavisna međunarodna komisije za istraživanje stradanja Srba u Sarajevu u periodu od 1991. do 1995. godine donijela odluku da neće istupati u javnost dok ne sastave konačan izvještaj.

“O svojoj metodologiji i planu rada, kao i načinu na koji će se obraćati javnosti, svoju odluku će sutra donijeti i članovi komisije za istraživanje stradanja svih naroda u srebreničkoj regiji u periodu od 1992. do 1995. godine i mi ćemo u potpunosti poštovati njihov stav”, rekao je Kojić.

On kaže da će se Centar u tom smislu i ponašati, jer je riječ o nezavisnim međunarodnim komisijama koje treba da rade po pravilima i principima koje same uspostave.

Vlada Republike Srpske imenovala je 7. februara članove dvije međunarodne i nezavisne komisije – za stradanje Srba u Sarajevu od 1991. do 1995. godine i stradanje svih naroda u i oko Srebrenice od 1992. do 1995. godine.

Članovi komisija su iz 12 zemalja, predsjedavajući komisije za Srebrenicu je Gideon Grajf, a za Sarajevo Rafel Izraeli.

Komisija za Sarajevo ima sedam, a za Srebrenicu devet članova.

(SRNA)

Ključne riječi
Loading...
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Izdvojeno

Close
Back to top button
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!