Politika

Utvrđen Nacrt zakona o uspostavljanju rezervnog sastava policije

Vlada Republike Srpske utvrdila je danas Nacrt zakona o izmjenama i dopunama Zakona o policiji i unutrašnjim poslovima, kojim se zbog različitih bezbjednosnih izazova utvrđuju formalnopravni uslovi za uspostavljanje rezervnog sastava policije.

To će svakako doprinijeti podizanju bezbjednosti na viši nivo, saopšteno je iz Biroa Vlade Srpske za odnose sa javnošću.

Loading...

Propisano je da će policija rezervnog sastava imati ista ovlašćenja kao i redovna policija u skladu sa Zakonom o policiji i unutrašnjim poslovima, kako bi bio postignut maksimalni nivo bezbjednosti lica i imovine, naročito u periodu kada se očekuje povećanje intenziteta migrantske krize.

Pomjerena je i starosna granica za zapošljavanje policijskih službenika s ciljem podmlađivanja kadra u Ministarstvu unutrašnjih poslova /MUP/, a stvoreni su i formalnopravni uslovi za uspostavljanje sistema zaštite informaciono-komunikacione strukture, kao i za elektronsku komunikaciju MUP-a sa građanima.

Razlog za donošenje Narcta zakona o izmjenama i dopunama Zakona o policiji i unutrašnjim poslovima sadržan je u potrebi za poboljšanjem određenih zakonskih rješenja, kao i radi ustanovljenja novih s ciljem preventivnog djelovanja i cjelishodnije primjene zakona.

Ukazala se potreba za jasnijim definisanjem pojedinih policijskih ovlašćenja, nadležnosti direktora, dodatnim angažovanjem posebnih jedinica, kao i povećanjem nivoa zaštite informaciono-komunikacionih struktura i uspostavljanjem sistema elektronskog poslovanja sa građanima.

Izvor

Ključne riječi
Loading...
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!