Privreda

Banjalučanin za mjesec zaradio 520 prosječnih plata

BANJALUKA – Najveća primanja u Republici Srpskoj tokom prošle godine imao je jedan Banjalučanin zaposlen u finansijskom sektoru kojem su samo za mjesec na račun legle 466.783 marke.

Vrtoglavi iznos od skoro pola miliona maraka taj Banjalučanin je, kako pokazuju podaci Poreske uprave RS, dobio u februaru prošle godine. Računicom dolazimo do podatka da je tako za mjesec zaradio 520 prosječnih plata u Republici Srpskoj. Prosječna plata je u februaru ove godine iznosila 896 maraka.

Na drugom mjestu po visini primanja takođe je Banjalučanin, kojem je na račun uplaćeno 459.390 maraka, a zaradio ih je, kao i njegov sugrađanin, u finansijskom poslovanju.

Tako su njih dvojica zajedno zaradili 926.173 marke, odnosno 1.033 prosječne plate. Treće mjesto na listi najvećih primanja zauzeo je Banjalučanin u sektoru aktivnosti sa nekretninama, iznajmljivanja i poslovnih aktivnosti kojem je poslodavac uplatio 61.514 maraka.

I četvrto i peto mjesto na listi najvećih primanja zauzeli su Banjalučani, i to u oblasti finansijskog poslovanja i sa mjesečnim primanjima od po 54.783 marke.

Ekonomista Zoran Pavlović kaže da pomenuti vrtoglavi mjesečni iznosi od blizu pola miliona maraka najvjerovatnije predstavljaju otpremnine, a ne redovne prihode. Međutim, isplaćena mjesečna primanja od 60.000 ili 50.000 maraka nisu, kako ističe Pavlović, rijetkost i uglavnom predstavljaju rezultat uspješnog poslovanja stranih firmi i banaka.

“Imamo, na primjer, strane banke koje posluju na našem terenu i prave menadžerske ugovore. Te banke svoje menadžere nagrađuju za ostvarene milionske promete i poslove koje uspiju da sklope”, objašnjava Pavlović.

(Glas Srpske)

Izvor

Ključne riječi
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!