Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Sport

Crvena zvezda u finalu ABA lige

Košarkaši Crvene zvezde plasirali su se u finale ABA lige, pošto su sa 84:63 pobijedili Partizan u trećem meču polufinala.

U odlučujućoj utakmici šampion Srbije je od starta krenuo sa furioznom igrom i ni u jednom trenutku se nije postavljalo pitanje pobjednika.

Zvezda će u finalu regionalnog takmičenja igrati protiv boljeg iz susreta Cedevita – Budućnost, gdje je 1-1 u seriji, a majstorica se igra u nedjelju.

Partizan je odigrao veoma lošu utakmicu, u jednom trenutku iz igre su šutirali 20 odsto iz igre, a na kraju su završili na oko 30 odsto. Zvezda je briljira u šutu za tri poena, pošto je pogodio 11 od 22.

Najefikasniji u pobjedničkom sastavu bio je Startos Perperoglu sa 18 poena, po 10 su postigli Čović i Dobrić, Odžo je imao devet, a Beron i Simanić osam poena.

Ekipu Andree Trinkijerija predvodio je Vanja Marinković sa 12 poena, Pejdž je postigao devet, dok su po osam imali Veličković, Zagorac i Janković.

Partizan je utakmicu krenuo trojkom Novice Veličkovića, međutim poslije toga pet minuta nisu uspjeli da postignu koš iz igre. Crveno-bijeli su u tom periodu napravili seriju 15:0 i došli do dvocifrene prednosti.

Crno-bijeli su do kraja deonice uspeli da se stabilizuju i na petominutnu pauzu otišlo se sa rezultatom 21:13.

Početak druge četvrtine ispostaviće se kao ključan dio meča. Perperoglu je u ovim trenucima igrao sjajnu košarku, Partizan nije mogao ništa da pogodi i na sredini ove dionice rezultat je bio 34:15.

Mučenje Partizana se nastavilo i na poluvrijeme se otišlo sa rezultatom 44:28. Marinković i Veličković su “vukli” crno-bijele, dok je Perperoglu na poluvremenu bio bez promašaja (6/6, 13 poena).

Tokom treće dionice nismo vidjeli ništa novo na parketu. Partizan se mučio u šutu sa distance, dok je Zvezda pogađala koliko je bilo potrebno. Crveno-bijeli su poslije 30 minuta igre imali +23, 64:41.

Ovdje je već sve bilo riješeno, a Zvezda je nošena sjajnom podrškom sa tribina samo povećala prednost (78:43). Na kraju ekipa Milana Tomića ide u finale, a konačan rezultat je 84:63.

(b92)

Izvor

Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button