Magazin

Nova najpoželjnija haljina za proljeće i ljeto

Gotovo svaku sezonu proljeće/ljeto obilježi specifičan model haljine, a prošlogodišnje hit modele sa detaljem golih ramena u popularnosti su zamijenile haljine na prednje kopčanje.

U modnom svijetu, nova sezona označila je novi početak, ispraznila ormare i u njih unijela dašak svježine. Zimske favorite zamijenili su proljećni noviteti koji su stvorili novu garderobu i novi izgled.

Slojevi pletiva sada su daleko iza nas, a najnoviji trendovi i upečatljivi komadi poput onih obojenih jarkim bojama te modni dodaci ovog proljeća i ljeta još jednom će unijeti raznolikost u ormar, a svakodnevno biranje odjevne kombinacije pretvoriti u zabavnu modnu igru. Ipak, u potrazi za najnovijim upečatljivim modelima uvijek tražimo i one koji će osim osvježenja donijeti i jednostavnost u stvaranje svakodnevnih outfita.

Među najisplativijim komadima koje možemo dodati garderobi svake sezone se iznova ističe haljina.

Spoj jednostavnih linija klasične muške košulje i haljine kao najženstvenijeg komada iz ženskog ormara ideja je kojom su se još jednom poigrali svjetski brendovi u svojim zimskim modnim pričama. Zanimljiva rekonstrukcija muške košulje i novi pogled na klasičnu percepciju haljine savršeno su se dopunili u ovom jednostavnom, ali efektnom i svestranom komadu koji će se nositi cijele sezone.

Kao savršeni spoj klasičnog i savremenog, jednostavnog i efektnog, haljina na kopčanje je svestrani komad koji će jednako dobro odgovoriti na izazov potrage za savršenim dnevnim i večernjim kombinacijama.

Iako su haljine igrale važnu ulogu i unutar naše jesenske i zimske garderobe, proljeće i ljeto ponovo će ih istaknuti kao najpoželjniji komad sezone. U prvim proljećnim kolekcijama jednostavne siluete klasičnih krojeva spojile su se s istaknutim proljećnim trendovima i stvorile predivne haljine kojima se ne može odoljeti.

Haljine koje po cijeloj dužini imaju kopčanje s malim ili velikim dugmadima već su zavladale ulicama. Od dugih, preko midi do kratkih modela, s kratkim rukavima ili bretelama, jednobojne ili šarene, gotovo da nema prodavnice u kojoj nećete pronaći neki od popularnih modela.

Prvi proljećni dani spojiće ih s čizmama, mokasinkama ili patikama, teksas jaknom i elegantnom kožnom torbom u nijansama bež ili smeđe boje. Ljetno izdanje ovaj neodoljivi model pronaći će u kombinaciji s pletenom torbom, efektnim sandalama koje stvara igra kajišića ili šarmantnim espadrilama, nizovima zlatnog prstenja ili ogrlica sa decentnim privjescima i, tokom sunčanih dana, uvijek nezaobilaznim sunčanim naočarima.

Iako se ovaj model haljine definitivno ističe dnevnim karakterom, uz nekoliko odličnih sandala s potpeticom i jarkocrvenim usnama pokazaće se u svom večernjem sjaju.

Haljina na kopčanje svoje mjesto pronašla je ne samo u prvim proljećnim kombinacijama popularnih Instagram djevojaka, već i u svakoj kolekciji. Od onih klasičnih ljetnih modela na kopčanje od prozračnog lana i pamuka u neutralnim i jarkim bojama do trendi modela koji su ukrasili upečatljivi dugmići, trendi boje i cvjetni ili prugasti uzorci.

Najpopularnije su ovakve haljine u bijeloj boji koje garantuju elegantan izgled, ali nećete pogriješiti ni sa jednom drugom nijansom. Lijepo se kombinuju i uz patike, ali i sandale, papuče, japanke i naravno visoke potpetice.

Izvor

Ključne riječi
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!