Sport

Sporting mijenja ime stadiona u čast Ronaldu

Prije nego što se otisnuo u inostranstvo i napravio spektakularnu karijeru u Mančester Junajtedu, Real Madridu i Juventusu, Kristijano Ronaldo šest godina je bio član lisabonskog Sportinga, u koji je stigao kada je imao 12 godina, i u njemu je odigrao prve seniorske utakmice.

I sada, 16 godina nakon njegovog odlaska, u Sportingu žele da mu odaju počast promjenom imena stadiona.

Loading...

Sportingov stadion nosi ime Žozea Alvaladea, osnivača kluba i njegova prvog člana. Pa iako on za istoriju kluba znači mnogo više nego igrač koji je tamo posljednji put igrao kao 18-godišnjak, Ronaldo je postao toliki brend da bi promjena imena njemu u čast sigurno imala sjajne marketinške posljedice.

Toga se sjetio trenutni predsjednik kluba Frederiko Varandas, koji bi stadion preimenovao u “Stadion CR7” ili jednostavno iskombinirao dvije legende – “Alvalade CR7”.

Svjetski mediji pišu kako se uprava složila s predsjednikovom inicijativom, ali da se sigurno ništa neće dogoditi do sastanka s Ronaldom. Dakle, izvjesno je, do kraja sezone.

Ronaldo, inače, već “ima” jedan stadion. Na njegovu rodnom ostrvu Madeiri po njemu su nazvali igralište koje služi kao trening-centar za klince.

(Index.hr)

Izvor

Ključne riječi
Loading...
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!