Privreda

Vučić u Mostaru: Želim da srpski proizvodi budu na svakom mestu

MOSTAR- Predsednik Srbije Aleksandar Vučić istakao je danas u Mostaru da ne propušta nijedan sajam privrede u ovom gradu, jer želi da vidi srpske proizvode na svakom mjestu.

Loading...

Vučić je, nakon sastanka sa zamjenikom predsjedavajućeg Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH i predsednikom HDZ-a BiH Draganom Čovićem, izazio zadovoljstvo što su i ove godione srpske kompanije iz raznih delova Srbije došle na Sajam u Mostar da predstave svoje proizvode.

Rekao je da se nada da će sljedeće godine biti još više.

“Moj posao je i želim da srpski proizvodi budu prisutni u Mostaru, Širokom Brijegu, da se prodaju na svakom mestu. Želimo širu i bližu saradnju sa BiH”, objasnio je on.

Podvukao je da je BiH za Srbiju jedan od ključnih partnera i da je njegovo prisustvo u Mostaru u skladu s tom činjenicom.

Ukazao je da je trgovinska razmena sa BiH 2015. bila milijardu evra, a prošle godine je dostigla 1,8 milijardi evra, te da se ove godine očekuje da dostigne vrednost od dve milijarde evra.

Sa Čovićem, dodao je, razgovarao je i o odnosima Srba i Hrvata.

“Smatram da bez obzira na teško istorijsko nasleđe i razlike u stavovima o onome što se zbivalo, važno je da gradimo budućnost u miru i stabilnosti. To isto želimo sa Bošnjacima”, rekao je on.

Na pitanje koje su novinari uputili Čoviću i njemu što danas na sajmu nema predstavnika bošnjačkog naroda, Vučić je odgovorio da ne želi da se meša u unutrašnje stvari.

Vezana vijest: Vučić doputovao u Mostar, sastao se sa Čovićem

Izvor

Ključne riječi
Loading...
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!