Politika

Nakon susreta Čović – Izetbegović najavljen sastanak SNSD – SDA

Delegacije Saveza nezavisnih socijaldemokrata i Stranke demokratske akcije sastaće se danas u Sarajevu kako bi razgovarale o uspostavljanju vlasti na bh. nivou.

Kako je potvrđeno, razgovori će biti održani u zgradi Parlamentarne skupštine BiH s početkom u 15 časova.

Ovaj sastanak dolazi ubrzo nakon susreta stranačkih delegacija HDZ-a i SDA u Mostaru koje predvode lideri Dragan Čović i Bakir Izetbegović. Taj sastanak bi trebalo da bude završen do 14 sati, za kada je planirana konferencija za novinare.

Delegaciju SNSD-a predvodiće član Predsjedništva SNSD-a Staša Košarac, a u delegaciji će biti i potpredsjednici stranke Nebojša Radmanović i Nikola Špirić.

Delegaciju SDA predvodiće zamjenik predsjednika ove stranke Adil Osmanović, dok će u delegaciji biti i dvojica potpredsjednika – predsjedavajući Savjeta ministara Denis Zvizdić i Edin Ramić, aktuelni federalni ministar za izbjeglice.

Nakon što se lider SDA nije pojavio juče u Mostaru, Dodik i Čović tvrde da je SDA prouzrokovala sva nerazumna odugovlačenja i uslovljavanja formiranja vlasti.

– Nakon pet mjeseci ništa nije urađeno, to jedna obična laž koji dobijamo od Bakira Izetbegovića – poručio je juče Dodik.

Izvor

Ključne riječi
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!