Kultura

Počeli “Dani Vlade S. Miloševića” (FOTO)

Pomoćnik ministra za kulturu Republike Srpske Tanja Đaković otvorila je večeras u Banjaluci Manifestaciju “Dani Vlade S. Miloševića 2019”, koja će do 18. aprila okupiti više od 100 umjetnika iz regiona i cijele Evrope.

Đakovićeva je naglasila da su studenti i profesori Akademije umjetnosti banjalučkog Univerziteta pokazali da imaju znanje da organizuju jednu ovakvu respektabilnu manifestaciju i da godinama održavaju njen kvalitet.

Loading...

Ona je istakla da Ministarstvo godinama pruža snažnu podršku održavanju ove manifestacije, te istakla da dokaz kvaliteta organizatora – Akademije umjetnosti Univerziteta u Banjaluci predstavlja i 20 godina rada koji ove godine obilježava. 

– Noseći ime Vlade Miloševića i baštineći njegovo djelo Akademija čuva naše nematerijalno kulturno nasljeđe – rekla je Đakovićeva i istakla da je ovo jedna od navažnijih manifestacija iz oblasti muzičke umjetnosti u Republici Srpskoj.

Dekan Akademije umjetnosti Univerziteta u Banjaluci Sanda Dodik rekla je da je fokus ovogodišnje manifestacije na promociji potencijala studenata Akademije. 

– Manifestaciju otvaramo i zatvaramo koncertom najboljih studenata instrumentalnih smjerova, a dva najbolja studenta na otvaranju dobiće nagrade – rekla je Dodikova.

Dani Vlade Miloševića (Foto; SRNA)

Ona je napomenula da će, osim koncerata, u okviru manifestacije biti otvorena i izložba “Osmo svjetsko bijenale studentskog plakata”, te održana projekcija studentskih filmova. 

– Veoma značajan segment predstavlja i naučni skup na kojem će biti predstavljeno oko 80 radova stručnjaka iz cijele Evrope, a koji će doprinijeti da se muzikologija sagleda i sa naučne strane – rekla je Dodikova.

U okviru svečanosti otvaranja ovogodišnje manifestacije upriličen je koncert studenata Akademije umjetnosti Univerziteta u Banjaluci.

Tradicionalnu kulturnu manifestaciju “Dani Vlade S. Miloševića”, koja će trajati do 18. aprila, organizuje Akademija umjetnosti Univerziteta u Banjaluci, uz podršku Ministarstva prosvjete i kulture Republike Srpske.

Osim u Banskom dvoru, događaji će biti održavani i u prostorijama Akademije, Dječijeg pozorišta Republike Srpske, Muzeja Republike Srpske i na tvrđavi Kastel.

Izvor

Ključne riječi
Loading...
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!