Privreda

Smijenjena direktorica “Krajina osiguranja”

BANJALUKA – Upravni odbor (UO) “Krajina osiguranja” smijenio je direktoricu tog društva Miru Teodorović i na njeno mjesto imenovao Gorana Bobara, dok je predsjednik UO Goran Gajić podnio ostavku.

“Krajina osiguranje” je o kadrovskim promjenama danas obavijestila Banjalučku berzu navodeći da je Upravni odbor Bobara imenovao 27. marta za vršioca dužnosti direktora ove osiguravajuće kuće, javlja Capital.

Loading...

Upravni odbor prethodno je razriješio v.d. direktoricu “Krajina osiguranja” Miru Teodorović, ali nije poznato iz kog razloga.

Upravni odbor prihvatio je i Gajićevu ostavku koju je podnio još 7. decembra prošle godine. Kao razlog za ostavku Gajić je naveo to što mu u Ministarstvu finansija RS, na čiji je prijedlog imenovan u UO, ističe Ugovor o radu.

“Krajina osiguranje” završilo je prošlu godinu sa gubitkom od 1,26 miliona KM čime je drastično pogoršalo prošlogodišnji rezultat kada je bilo u minusu od 370.273 KM, objavio je ranije Capital

Prošlogodišnjim minusom ovo osiguravajuće društvo, kojim upravlja Republika Srpska, povećalo je akumulirani gubitak na šest miliona KM.

“Krajina osiguranje” godinama se suočava sa poteškoćama u poslovanju, a potpuni sunovrat počeo je nakon što su krajem 2015. godine njegovi većinski vlasnici postali Amerikanci indijskog porijekla Naven Aggarwal i Gupta Neete.

Upravljanje ovim društvom preuzela je Investiciono-razvojna banka RS kao najveći pojedinačni akcionar.

Izvor

Ključne riječi
Loading...
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Close
Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!