Sport

Halihodžić povukao tužbu protiv FS Japana

Vahid Halilhodžić, bosanskohercegovački fudbalski stručnjak, trener francuskog Nanta, povukao je tužbu protiv Fudbalskog saveza Japana.

Kako pišu mediji u Japanu, Halilhodžić je odustao od tužbe koju je pokrenuo u maju prošle godine protiv funkcionera FS Japana za klevetu. Naime, u obrazloženju otkazivanja na konferenciji za medije istaknuto je da je smijenjen sa selektorske funkcije “radi loše komunikacija s igračima”.

Loading...

Halilhodžić je u dogovoru sa advokatom obustavio tužbu, iako je svojevremeno tvrdio da su spomenutim postupkom iz FS Japana naštetili njegovom ugledu.

Popularno zvani Vaha, selektor Japana bio je od 12. marta 2015. godine do smjene 9. aprila 2018. Samuraje je vodio u 38 utakmica, ostvarivši 21 pobjedu, devet remija i osam poraza, uz gol razliku 84:34.

I pored toga što se sa nacionalnim timom zemlje izlazećeg sunca uspio plasirati na Svjetsko prvenstvo u Rusiji 2018. godine, uručen mu je otkaz. Iako nikada nije zvanično potvrđeno, smijenjen je “jer je iz ekipe izostavljao nekoliko iskusnijih, do tada standardnih reprezentativaca Japana”.

Izvor

Ključne riječi
Loading...
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!