Hronika

UZNEMIRUJUĆI SNIMAK IZ DOBOJA Dječak brutalno tukao drugara iz škole, DRUGI MIRNO GLEDALI

Petnaest učenika gledalo je kako jedan dječak 8. razreda tuče vršnjaka, a drugi je slučaj snimao i objavio na društvenim mrežama.

Uznemirujući snimak vršnjačkog nasilja u osnovnoj školi u naselja Klokotnica u Doboj-Istoku roditelji pretučenog dječaka poslali su medijima.

Loading...

Njihovo dijete, učenika 8. razreda u OŠ “Klokotnica”, napali su prije 17 dana vršnjaci iz razreda. Slučaj je gledalo 15 učenika, a jedan je sve snimao i objavio na društvenim mrežama.

Roditelj, koji je želio ostati anoniman, piše kako direktorka škole nije ništa preduzela da napad sankcioniše i da napadač i dalje ide normalno u školu, dok žrtva od straha ne smije.

Kako je rekla direktorka škole Senada Džanić, danas će biti održana sjednica Nastavničkog savjeta, na kojoj će se, shodno Pravilniku o povredama discipline, postupku utvrđivanja disciplinske odgovornosti učenika, trajanju izrečene vaspitne-disciplinske mjere, staviti tačka na nemio slučaj vršnjačkog nasilja, koji se dogodio 26. marta u dvorištu škole.

– Toga dana, poslije završene nastave, grupa učenika 8. razreda naše škole, njih 17, okupila se na jednom mjestu, a jedan od učenika je tukao svoga vršnjaka iz razreda. Drugi su to gledali, a jedan od njih napad je snimao mobilnim i objavio na društvenim mrežama. Iste večeri od roditelja napadnutog učenika sam obaviještena SMS porukom o tome šta se dogodilo. Već sutradan smo u kolektivu i rukovodstvu škole počeli veoma ozbiljno raditi na rasvjetljavanju slučaja, koji nas je sve iznenadio i šokirao – kaže Džanić.

Navela je da se radi o težoj povredi discipline i Nastavnički savjet će donijeti odluku o tome. Zanimljivo je da se ovo desilo u školi koja je po vrednovanju u svojoj kategoriji najbolja u Tuzlanskom kantonu i da su učenici ove škole iz oblasti vršnjačkog nasilja u radionicama “Civitasa” osvojili prvo mjesto u opštini Doboj-Istok.

– Dakle, nije istina da škola i njeni organi nisu poduzeli ništa na ovom slučaju. Poduzela je sve, mi radimo na osnovu važećeg pravilnika i vinovnici će biti kažnjeni. Učenik koji je napao vršnjaka ide u školu, a mi mu do izricanja kazne ne možemo zabraniti da pohađa nastavu, ali je pod prismotrom pedagoga. Obavijestili smo i Centar za socijalni rad, Policijsku stanicu i Pedagoški zavod – ističe Džanić.

(Avaz)

Izvor

Ključne riječi
Loading...
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!