Društvo

Čast otadžbine: Bezbjednosne snage Srpske da se pripremaju za odbranu

Udruženje “Čast otadžbine” ocijenilo je da bezbjednosne snage Republike Srpske moraju ozbiljno i organizovano prići pripremama svih subjekata za odbranu Srpske i ne smiju dozvoliti bilo kakvo iznenađenje.

Ovo udruženje ocjenjuje da su Bakir Izetbegović i njegova SDA “izvor svih sukoba u državnoj zajednici BiH, od Dejtona do danas”.

– Bakir se sprda sa ustavom i postojećim zakonima, vrijeđa, dezavuiše i omalovažava srpski narod. Sabotira formiranje vlasti na nivou BiH i bori se za njemu odane `srpske` ministre u Savjetu ministara BiH – navodi se u saopštenju iz ovog udruženja.

Iz Udruženja “Čast otadžbine” ističu da se “SDA i Izetbegović godinama pripremaju `za zlu ne trebalo` ako Srbi ne budu poslušni i ako raspišu referendum za nezavisnost Republike Srpske”, kao i da Izetbegović otvoreno kaže da izdvajanje Republike Srpske iz državne zajednice BiH ne može proći bez rata.

– Nadamo se da je i Srbima i Bošnjacima dosta ratovanja i da se neće dati zavesti, zarad nekih bjelosvetskih interesa – ističe se u saopštenju.

Ovo udruženje podsjeća da Izetbegoviću smeta formiranje rezervnog sastava policije Republike Srpske, iako je sve urađeno po zakonu, te da mu smeta sve što jača Republiku Srpsku i da optužuje predsjedavajućeg Predsjedništva BiH Milorada Dodika da destabilizuje BiH i da će FBiH na to dati snažan odgovor.

U tekstu se ocjenjuje da bi Izetbegović volio da Srbi imaju podređen položaj, da nisu organizovani i sposobni da pruže otpor u slučaju eventualnog oružanog sukoba.

Iz Udruženja “Čast otadžbine” tvrde da SDA i Izetbegović godinama forsiraju rad namjenske industrije i pripremaju se za rat, kao i da u FBiH ima veliki broj paravojnih formacija, obučenih i uvježbanih i veliki broj organizacija proisteklih iz građanskog rata.

– Niko još ne zna tačan broj povratnika `Alahovih ratnika` u FBiH, ali moramo znati da oni predstavljaju ozbiljnu prijetnju Republici Srpskoj. A kada sagledamo moguće pretnje Republici Srpskoj, ne možemo zanemariti Oružane snage BiH, bošnjačku komponentu koja radi i radiće po zahtjevima i komandama SDA i Izetbegovića, jer su komandni kadar postavljali oni – navode iz ovog udruženja.

Uz podsjećanje da je Dodik stanje u državnoj zajednici BiH ocijenio kao haotično i bez nade da ne može u ovakvim okolnostima biti popravljeno, ovo udruženje smatra da zbog toga svi moraju dati apsolutnu podršku Dodiku i svim institucijama Republike Srpske, koji se bore za opstanak i egzistiranje Republike Srpske.

– Nadamo se da će i SDS uspješno savladati unutrašnje slabosti i pridružiti se snagama koje se bore za interese Republike Srpske – ističe se u saopštenju.

Iz Udruženja “Čast otadžbine” ponovili su da Srbi moraju smoći snage i razdružiti se sa Bošnjacima putem referendumskog izjašnjavanja i da je jedino kvalitetno rješenje – miran razlaz, uz puno učešće velikih sila.

U saopštenju se napominje da ni punih pet mjeseci od izbora nisu implementirani izborni rezultati i da se to događa samo u državnoj zajednici BiH i vjerovatno nigde više na svijetu.

Vlast na nivou BiH ne postoji, onemogućen je rad izabranog Predsjedništva BiH, a srpski klub u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine u ovakvim okolnostima ne želi da prisustvuje sjednicama, jer nisu spremni za političke ucjene, dodaje se u saopštenju.

Iz Udruženja ističu da Savjet ministara radi u tehničkom mandatu, ali da mu to “ne smeta da uz pomoć svojih vazala” ignoriše interese Republike Srpske.

(SRNA)

Ključne riječi
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!