Nauka i tehnologija

Firefox beta sada podržava ARM64 na Windowsu 10

Qualcomm je u decembru prošle godine najavio da će Chromium i Firefox dobiti podršku za Windows on ARM izvorne aplikacije.

Dok Chromium buildovi još uvijek nisu spremni za ovu tranziciju, izvorni ARM64 buildovi za Firefox se prikazuju u nightly kanalima pregledača.

Mozilla je sada zvanično objavila da je ARM64 podrška dostupna u beta kanalu.

Kompanija je istakla da se ova objava oslanja na Firefox Quantum, koji je kreiran za korišćenje više procesa efikasno, kako bi se poboljšale brzine.

Iako Windows on ARM ne podržava emulaciju aplikacija koje su kreirane za intel procesore, izvorna ARM podrška predstavlja značajnu stvar, posebno kada su browseri u pitanju. Emulacija funkcioniše tako što se aplikacije “prevode” unaprijed, a kako pregledači generišu kodove u realnom vremenu, ovo može biti problematično. Sa izvornom ARM64 podrškom ovi problemi se sprečavaju.

S obzirom na to da se na Chromium rješenje još uvijek čeka, korisnikove opcije za izvorne ARM64 browsere na Windowsu za Snapdragon uređaje su ili Edge ili Firefox.

(NN/benchmark)

Izvor

Ključne riječi
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!