Društvo

Razvoj turističke ponude grada: Kanjon Suturlije kao nova turističko-rekreativna destinacija

Kanjon Suturlije bi uskoro moglo postati nova turističko-sportsko rekreativna destinacija sa svim pratećim sadržajima neophodnim za razvoj turizma.

Loading...

Zaključak je to sastanka predsjednika Skupštine grada Zoran Talića sa stručnjacima iz oblasti prostornog planiranja i urbanizma.

– Ideja je da napravimo ljepši ambijent i da ta destinacija bude pristupačna svim ljubiteljima prirode. S tim ciljem u narednom periodu uputiću prijedlog za utvrdjivanje zoning plana nadležnima kako bi taj lokalitet pretvorili u jedan sasvim novi sportsko-rekreativno turistički centar na području Banjaluke- kazao je Talic.

Stručnjak iz oblasti prostornog planiranja i urbanizma Goran Dimitrić smatra da Suturlija svakako ima potencijal da privuče još više turista u Banjaluku.

– Formirali smo tim stručnjaka sa željom da napravimo najadekvatniji ambijent na lokalitetu Suturlije kako bi ga pretvorili u novu sportsko-rekreativnu destinaciju – kazao je on

Na sastanku je napomenuto da je u obuhvatu buduće turističko-rekreativne destinacije, neophodno sačuvati postojeće potencijale kao što su penjališta sa određenim brojem smjerova ali napraviti i nove sadržaje za sve posjetioce.

Između ostalog je rečeno da bi buduća turistička destinacija trebala nositi epitet “Park prirode Suturlija”.

Izvor

Ključne riječi
Loading...
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!