Sport

Assassin's Creed besplatan kako biste uživali u pogledu na Notr Dam

Nakon tragičnog požara na katedrali Notr Dam u Parizu, Ubisoft – programeri koji su stajali iza serije istorijski bazirane igre Assassin’s Creed – uradila je lijep gest.

Sljedećih sedam dana (do 25. aprila) korisnici kompjutera moći će besplatno preuzeti Assassin’s Creed Unity. Ovaj ulazak u franšizu omogućuje igračima da istraže Pariz u 18. vijeku za vrijeme francuske revolucije, uključujući i rekreaciju katedrale Notr Dama.

“Ubisoft želi svim igračima pružiti priliku da iskuse veličanstvo i ljepotu katedrale”, stoji u izjavi izdavača. “Assassin’s Creed Unity možete preuzeti na PC-u besplatno, a zauvijek ćete ga imati u biblioteci Uplay igara.”

U intervjuu za Geek Ireland iz 2014. godine, dizajnerica nivoa Caroline Miousse rekla je da je digitalno kreiranje interijera i eksterijera Notr Dama u igri trajalo 14 mjeseci “i bilo je potrebno tri sedmice da se njegov interijer obuče u skladu s razdobljem revolucije”. Rezultat je potpuno interaktivan model u odnosu 9/10.

Uz besplatnu ponudu za videoigre, Ubisoft se pridružuje naporima da se obnovi kultni pariški orijentir i donira 500.000 eura. Investitor takođe potiče “sve koji žele pomoći u obnovi i rekonstrukciji katedrale da se pridruže Ubisoftu u doniranju”.

Assassin’s Creed Unity je besplatno dostupan korisnicima PC-a od “18. aprila u 00:00 do 25. travnja u 17:00 sati (po vašem lokalnom vremenu)” i može se pristupiti putem OVOG LINKA.

Izvor

Ključne riječi
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!