Svijet

Nove fotografije zgarišta: Traže se arhitekte za obnovu Notr Dama FOTO

Nekoliko dana poslije požara u katedrali Notr Dam u Parizu, francuske vlasti planiraju međunarodni konkurs za arhitekte koji će raditi na rekonstrukciji zdanja.

U međuvremenu su objavljene nove fotografije Notr Dama iz vazduha, koje prikazuju štetu koja je nanesena čuvenoj katedrali.

Loading...

Za građevinske stručnjake to će biti veliki izazov jer je predsjednik Emanuel Makron obećao da će obnova trajati pet godina.

U francuskoj javnosti već se pojavljuju polemike o nacionalnom jedinstvu, jer neki ističu da su milijarderi i velike kompanije koji su spremni da doniraju gotovo jednu milijardu evra za Notr Dam, manje osjetljivi prema rješavanju socijalne krize.

Thumbnail

Vlast radi na obezbjeđivanju očuvane konstrukcije zdanja, kako bi vatrogasci i predstavnici Ministarstva kulture mogli bezbijedno da uđu i iznesu vrijedna umjetnička djela iz katedrale.

Premijer Eduar Filip koji je najavio međunarodni konkurs za arhitekte rekao je da još treba utvrditi da li treba ponovo izgraditi stub od 93 metra koji srušen u požaru.

Izvor

Ključne riječi
Loading...
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!