Region

Sve zbog ocjene: Profesor ošamario dvije učenice, pa učenik udario njega

Profesor fizike u Sedmoj beogradskoj gimnaziji ošamario je tokom časa učenicu drugog razreda te gimnazije, prenosi TV Prva. Potom je udario i drugu.

Incident se dogodio naočigled drugih đaka, koji su odmah reagovali i pokušali da zaštite drugaricu. Kako prenose mediji, jedan učenik udario je profesora.

Loading...

Policija je bila na mjestu događaja, a u gimnaziju u Mirijevu došla je i hitna pomoć, da pregleda djevojčicu.

Sve je počelo, prema nezvaničnim informacijama, kada je udarena učenica negodovala zbog ocjene. Profesor joj je udario šamar, a potom i drugoj učenici koja je odmah ustala u odbranu drugarice. Nastao je opšti metež, jer su reagovali i ostali đaci, pri čemu je jedan učenik, na kraju, udario pomenutog nastavnika.

U školu je pozvana policija, zasjedao je i Školski odbor.

Incident se dogodio tokom trećeg časa na kome su učenici nezadovoljni načinom ocjenjivanja na kontrolnom zadatku tražili objašnjenje od profesora i pitali koji su kriterijumi za ocjenjivanje.

“Profesor je objašnjavao kriterijume ocjenjivanja, a djevojčica se nije složila sa njim i burnije je odreagovala. Profesor je udario, a kada je ustala drugarica da je zaštiti i ona je dobila šamar”, kaže za Tanjug pedagog Sedme beogradske gimnazije Dragica Kitanović.

Kitanovićeva kaže da su čuli vrisku djece u odjeljenju i da su ona i direktor škole odmah reagovali. Direktor je u svoju kancelariju odveo nastavnika, dok je ona ostala u učionici da smiri đake.

Škola je o svemu odmah obavijestila roditelje, policiju i školsku upravu, odnosno Ministarstvo prosvjete.

Pozvana je i Hitna pomoć, koja je pregledala učenike i konstatovala da nemaju povrede, dok je profesor zbog visokog pritiska i uzbuđenja u pratnji policije prevezen u Urgentni centar.

U Ministarstvu prosvjete kažu da su obaviješteni šta se dogodilo u Sedmoj beogradskoj gimnaziji. Navode da je profesor koji je ošamario djevojčice podnio zahtjev direktoru škole da mu se raskine radni odnos iz ličnih razloga.

“Profesor je prekršio član 111. i 112. Zakona o osnovama sistema obrazovanja i vaspitanja u obrazovnim ustanovama kojim je zabranjeno fizičko, psihičko, socijalno, seksualno, digitalno i svako drugo nasilje, zlostavljanje i zanemarivanje ulenika, za šta su predviđene novčana kazna, udaljenje sa rada ili prestanak radnog odnosa (član 166. ZOSOV)”, navode u Ministarstvu prosvjete.

Izvor

Ključne riječi
Loading...
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!