Društvo

U ponedjeljak sunčano, poslije podne naoblačenje

U Republici Srpskoj i Federaciji BiH u ponedjeljak će preovladavati sunčano vrijeme, a naoblačenje sa kišom može se očekivati krajem dana.

Ujutro će preovladavti pretežno vedro, a u Hercegovini promjenjivo oblačnom. Tokom dana biće sunčano, ali će prema večeri i tokom noći sa juga doći do postepenog naoblačenje sa kišom.

Loading...

Prije podne duvaće slab do umjeren i promjenjiv vjetar, a poslije podne umjeren do jak južnih smjerova.

Јutarnja temperatura vazduha od dva do osam, na jugu i sjeveru oko 12, a najviša dnevna od 17 do 23 stepena Celzijusova.

Najtoplije danas je bilo u Prijedoru gdje su u 14.00 časova izmjerena 24 stepena, zatim u Banjaluci 23.

U Brčkom, Doboju, Višegradu, Mostaru, Novom Gradu i Sanskom Mostu izmjerena su 22 stepena, u Bijeljini, Zvorniku, Foči, Srpcu, Šipovu, Ribniku, Rudom, Neumu, Tuzli, Grudama i Bihaću 21, u Trebinju, Mrkonjić Gradu, Krupi na Uni, Sarajevu, Bugojnu i Gradačcu 20, u Srebrenici, Bileći i Širokom Brijegu 19, u Livnu 17, na Han Pijesku, u Gacku, Nevesinju, na Sokocu i na Ivan Sedlu 16, u Kalinoviku 15, na Čemernu 12 i na Bjelašnici tri stepena Celzijusova.

Prema prognozi meteorologa, u utorak, 23. aprila, ujutro će kiša mjestimično padati na zapadu i u Hercegovini, dok će na istoku i u Posavini biti pretežno vedro. Tokom dana biće nestabilno, očekuju se i kraći sunčani intervali, ali i pljuskovi i grmljavina na zapadu Krajine. Do kraja dana mjestimično će biti kiše na istoku i sjeveroistoku. Najviša dnevna temperatura vazduha od 13 do 22 stepena.

U srijedu, 24. aprila, očekuje se promjenjivo oblačno vrijeme sa dužim sunčanim intervalima. Najviša dnevna temperatura vazduha od 16 do 25 stepeni Celzijusovih.

Meteorolozi za Veliki četvrtak, 25. aprila, najavljuju smanjenje oblačnosti i duže sunčane intervale, ali najavljuju da će u Krajini postojati mogućnost za pojavu lokalnih pljuskova. Najviša dnevna temperatura vazduha od 16 do 23, na sjeveru i do 27 stepeni Celzijusovih.

Prema progonozi Federalnog hidrometeorološkog zavoda, danas preovladava sunčano vrijeme sa mjestimično malom do umjerenom oblačnošću.

(SRNA)

Ključne riječi
Loading...
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!