Sport

Oklahoma pred ispadanjem, Lenard doveo Raptorse na korak do naredne runde

Toronto Reptorsi savladali su Orlando 107:85 u četvrtom duelu plej-of serije, pa ih još samo jedna pobjeda dijeli od plasmana u narednu rundu.

Reptorsi su odnijeli ubjedljiv trijumf na gostujućem terenu, za koji je najzaslužniji bio Kavaj Lenard sa 34 poena.

Loading...

Gosti su prvo poluvrijeme zatvorili serijom 11:1, a u nastavku je svaki pokušaj protivnika da se vrati iz minusa sprečavao sjajni Lenard, koj je pogodio 12 od 20 šuteva iz igrem uz to dodao i šest skokova.

Paskal Siakam i Norman Pauel dodali su po 16 za ekipu iz Kanade. Nakon što je Orlando napravio brejk već u prvom meč, Toronto je vezao tri trijuma, i to tek treći put u plej-of serijama u istoriji franšize.

Najbolji kod poraženog Orlanda bio je Aron Gordon sa 25 poena, Nikola Vučević je ubacio 11.

Orlandu ostaje nada da bio mogao da postane tek 12. tim koji je uspio da se vrati iz zaostatka od 3:1, i tek četvrti koji je dobio sedmu utakmicu serije u gostima.

Portland Trejlblejzersi poveli su u plej-of seriji protiv Oklahome sa 3:1.

Portland još jedna pobjeda dijeli od plasmana u polufinale Zapadne konferencije, nakon trijumfa u četvrtom duelu serije rezultatom 111:98.

Blejzerse su predvodili Si Džej Mekolum sa 27 poena, od toga pet trojki, i Demijen Lilard koji je ubacio 24 poena.

Lilard je i na četvrtoj utakmici zaredom uspio da postigne više od 20 poena, dok je Mekolum računajući i prethodnu sezonu vezao ukupno sedam. Odličan je bio i Moris Harkles sa 15 poena i deset skokova.

Oklahomi nije bio dovoljan učinak Pola Džordža od 32 poena, deset skokova i šest asistencija, Rasel Vestbruk je stigao do 14 poena, devet uhvaćenih lopti i sedam dodavanja.

Portland sada ima priliku da pred domaćom publikom obezbijedi prolaz dalje.

Golden Stejt Voriorsi došli su na korak od plasmana u četvrtfinale plej ofa NBA lige.

Košarkaši Golden Stejta savladali su Los Anđeles Kliperse u četvrtom meču serije i slavili rezultatom 113:105 pa sada vode sa 3:1 u seriji i na korak su od plasmana u četvrtfinale plej ofa NBA lige.

Peti meč koji bi mogao da bude i odlučujući igra se 25. aprila, a domaćin će biti Golden Stejt.

Prvih 12 minuta Voriorsi su riješili u svoju korist i imali su deset poena prednosti nakon prvog perioda. Klipersi su zaigrali hrabrije u nastavku i do poluvremena su minus smanjili na osam.

Domaćin je najbolje igrao u trećoj četvrtini kada je uspio da smanji na samo tri poena zaostatka. Imali su Klipersi dobar ritam u ovom dijelu meča čak su i vodili sredinom treće dionice, ali su ponovo usporili u odlučujućih 12 minuta i dozvolili su Voriorsima da se ponovo rezultatski odlepe.

Najbolji među Voriorsima bio je Kevin Durent sa 33 poena, sedam skokova i šest asistencija. Poen manje postigao je Klej Tompson. Stef Kari zabilježio je dabl – dabl sa 12 poena i 10 skokova, a imao je i sedam asistencija i tri ukradene lopte. Po deset poena dodali su Drejmond Grin (koji je imao i devet skokova) i Andre Igudala.

Kliperse je predvodio Šei Gildžes-Aleksandar sa 25 poena, Danilo Galinari dao je 16 uz sedam skokova, Partik Bejverli je imao dabl – dabl sa 12 poena i 10 skokova, a 12 poena ubacio je i Lu Vilijams.

(Sportklub.rs)

Izvor

Ključne riječi
Loading...
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!