Politika

Јerinić: Vratiti puni iznos plata zaposlenih u Gradskoj upravi Doboja

Gradonačelnik Doboja Boris Јerinić rekao je da se čeka saglasnost resornog ministarstva za povećanje budžetskog okvira ove lokalne zajednice kako bi plate radnika i funkcionera Gradske uprave i zaposlenih u preduzećima čiji je osnivač grad bile vraćene na iznos prije odluke Skupštine grada prema kojoj su umanjene za 23 odsto.

Јerinić očekuje da privremena odluka o umanjenju plata neće trajati još dugo i da će one biti vraćene na raniji iznos.

Loading...

– Birajući između smanjenja nekih plata i otpuštanja radnika, odlučili smo se na ovu nepopularnu mjeru sa željom da ona traje što kraće – rekao je Јerinić novinarima.

On kaže da nije upoznat sa današnjom najavom predsjednika Sindikata radnika građevinarstva i stambeno-komunalne djelatnosti Republike Srpske Dragane Vrabičić da će se preispitati zakonitost skupštinske odluke o umanjenju plata ako ona ne bude povučena do 15. maja.

Skupština grada Doboja usvojila je 16. aprila odluku o smanjenju plata za 23 odsto funkcionerima i zaposlenima u Gradskoj upravi, kao i zaposlenima u javnim ustanovama i preduzećima čiji je osnivač i većinski vlasnik grad.

Predviđeno je da se ova mjera štednje primjenjuje šest mjeseci zbog smanjenog priliva budžetskih sredstava, a umanjena plata ne može biti manja od minimalne zagarantovane plate u Republici Srpskoj utvrđene zakonom.

Јerinić je tada rekao da je riječ o privremenoj mjeri, jer u budžetu grada nedostaje 1.000.000 KM za isplatu plata, do čega je došlo zbog povećanja plata koje nije pratilo povećanje budžetskog okvira. On je naveo da prosječna plata u Gradskoj upravi iznosi 1.004 KM.

(SRNA)

Ključne riječi
Loading...
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Close
Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!