Kultura

Banjalučka filharmonija održala novogodišnji koncert

Simfonijski orkestar Banjalučke filharmonije održao je danas novogodišnji koncert u velikoj koncertnoj dvorani Kulturnog centra Banski dvor u Banjaluci, javlja Anadolu Agency (AA).

Stalni dirigent Srpskog narodnog pozorišta iz Novog Sada, maestro Aleksandar Kojić dirigovao je orkestrom Banjalučke filharmonije kao i Dušan Uroševič iz Banjaluke, dok su solistkinje bile Banjalučanke – sopran Dunja Simić i vokal Maja Manojlović.

Loading...

Simfonijski orkestar Banjalučke filharmonije u prepunoj dvorani Banskog dvora izveo je repertoar, sastavljenog od djela umjetničke, popularne i zabavne muzike.

Održavanje, osmog po redu, novogodišnjeg koncerta Banjalučke filharmonije podržao je grad Banjaluka.

Ivan Otašević, direktor Banjalučke filharmonije, rekao je da su se trudili da kompozicijama počele najljepše želje svim gledaocima u sali, ispred Kulturnog centra Banski dvor, kao i onima koji su koncert pratili u direktnom televizijskom prenosu.

“Ovaj koncert predstavlja brend Banjaluke, definitivno smo prerasli kapacitet Banskog dvora i svake godine mi je jako žao zbog onih koji ne uspiju da nađu kartu. Ove godine imali smo rekord – besplatne ulaznice su podeljene za 17 minuta, što dovoljno govori o želji Banjalučana da prisustvuju ovakvim događajima”, kazao je Otašević.

Maja Manojlović, vokal, izjavila je novinarima da joj je čast da bude dio novogodišnjeg koncerta.

“Organizatori bi trebalo da razmotre uvođenja još jednog dana koncerta kako bi svi koji su željeli da prisustvuju koncertu mogli da uživaju u sali Banskog dvora”, rekla je Manojlović.

Izvor
Anadolija
Ključne riječi
Loading...
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!