Politika

KO JE KOME STAVIO METU NA ČELO Svađe, uvrede i pokoji citat obilježili zasjedanje parlamenta Srpske

Da li smo bezbjedni, koliko smo bezbjedni i ko je kome stavio metu na čelo – bile su glavne teme prijepodnevnog zasjedanja parlamenta Srpske.

Kao i na ranijim sjednicama ni danas nije nedostajalo međusobnih svađa, replika, prozivanja medija, ali i citiranja Meše Selimovića.

Loading...

– Hvala svima koji su otvorili ova vrata pakla, pa da sada krenemo u međusobne uvrede – zavapila je u jednom momentu potpredsjednica parlamenta Srpske Sonja Karadžić Jovičević.

Prethodno je između poslanika opozicije i vladajuće koalicije došlo do verbalnog „okršaja“ oko nerasvijetljenih ubistava u Srpskoj i bezbjednosti.

Poslanik PDP Draško Stanivuković prvi je pokrenuo replike i rasprave, nakon što je tokom rasprave o Nacrtu zakona o izmjenama i dopunama zakona o javnom redu i miru, pokazao parlamentarcima fotografije sa mjesta saobraćajne nesreće u kojoj je prije sedam godina poginuo Nikola Đurović, te javno upitao ministra unutrašnjih poslova Srpske Dragana Lukača šta je sa istragom o tom slučaju.

On je tokom rasprave pomenuo i neka druga nerasvijetljena ubistva, a osvrnuo se i na ubistvo banjalučkog biznismena Slaviše Krunića navodeći da su bili u bliskim odnosima, te da je riječ o čovjeku koji je imao svoj stav, karakter i nije dao nikome da ga ucjenjuje.

– Pričamo o bezbjednosti, a pitanje je koliko smo bezbjedni, s obzirom na to da me mnogi upozoravaju da pazim šta pričam ako želim da živim – rekao je Stanivuković.

U istom tonu nastavili su i pojedini drugi poslanici PDP i SDS koji su govorili o lošoj bezbjedonosnoj situaciji i nepovjerenju građana u sistem vlasti.

Dužni im nisu ostali ni poslanici vladajuće koalicije koji su poručili kako opozicija diže tenzije i priča bez osnova.

Izvor

Ključne riječi
Loading...

Komentariši

Za napredne opcije komentarisanja, možete se prijaviti
avatar
  Obavještenja  
Obavijesti me o
Back to top button
Close
Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!