Društvo

Besplatan lijek za trudnice

Lijek “progesteron”, komercijalnog naziva “utrogestan”, od sutra će u Republici Srpskoj biti besplatan za trudnice kojima je propisan zbog opasnosti od pobačaja ili prijevremenog porođaja.

Ovaj lijek od sutra će se nalaziti na listi “A” lijekova Fonda zdravstvenog osiguranja Republike Srpske, što znači da će ga Fond u potpunosti finansirati za trudnice kojima je propisan. 

Loading...

Iz Fonda je saopšteno da će na ovaj način dodatno biti unaprijeđena zdravstvena zaštita trudnica u Srpskoj, što i jeste opredjeljenje Fonda i Vlade Srpske, te su proteklih godina uveli više prava s ciljem podrške natalitetu i pronatalitetnoj politici. 

“U Republici Srpskoj u prošloj godini je uveden i treći postupak vantjelesne oplodnje, čime smo se po ovom pravu izjednačili sa mnogo razvijenijim zemljama. Fond zdravstvenog osiguranja je među prvima u regionu počeo da finansira i čuvanje embriona za parove koji prirodnim putem ne mogu da dobiju potomstvo”, ističe se u saopštenju. 

Naglašava se da su ova proširenja prava ostvarena prvenstveno zahvaljujući stabilizaciji poslovanja Fonda i uštedama koje su postignute racionalizacijom i upravljanjem troškovima. 

Iz Fonda podsjećaju da trudnicama i porodiljama u potpunosti finansiraju zdravstvenu zaštitu, a snose i sve troškove pregleda i savjetovanja za planiranje porodice, te preglede, dijagnostiku i liječenja za vrijeme trudnoće, porođaja i tokom materinstva. 

Izvor

Ključne riječi
Loading...
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!