Banjaluka

Jagma za drva već u maju

BANJALUKA – Mnogi građani Banjaluke već nabavljaju ogrev za narednu grijnu sezonu, a kako je maj počeo sa niskim temperaturama i kišom umjesto proljetne idile, to ih je dodatno motivisalo da razmišljaju o grijanju u kućama.

Saša Č. sa Paprikovca kazao je da je već kaparisao 20 metara drva za iduću zimu i da je cijena 80 KM po metru cjepanice.

Loading...

“Dugogodišnji nabavljač će mi drva isporučiti krajem maja ili početkom juna i kaže da se može očekivati da u jeku sezone nabavke drva budu i do 100 maraka, te možda bude i nestašice ovog energenta. Ja uvijek nastojim što ranije obezbijediti ogrev”, rekao je on.

Nenad S. iz Zalužana rekao je da je već nabavio četiri palete peleta za sljedeću godinu i da još grije u kući jer imaju malu djecu, a temperature su niske.

“Niko nije očekivao da će niske temperature ovoliko potrajati. Ja sam već nabavio ogrev za sljedeću godinu, a još ložim. Ako bude potrebe moraćemo još naručiti”, dodao je ovaj mještanin Zalužana.

Dušan P. iz Borika već je nabavio drva za narednu zimu. Naručio je iscijepana drva, a njegova porodica i on još se griju.

“Trenutno su i malo niže cijene, tako da je lakše kupiti sad nego kasnije. Na jesen treba razmišljati o zimnici”, kazao je ovaj mještanin Borika.

Prodavač drva sa područja grada, koji je htio da ostane anoniman, rekao je da je već krenulo sa povećanom prodajom drva i da ljudi često zovu i naručuju.

“Ove godine je ranije počela prodaja nego prošlih sezona jer su još niske temperature. Iskreno, nisam očekivao da će biti već tolika potražnja, uglavnom je pri kraju ljeta i početkom jeseni, ali dobro je dok se traži”, rekao je prodavač.

Prema njegovim riječima, cijena zavisi od toga koje je drvo i kakav je kvalitet.

“Ja prodajem samo iscijepana drva, i to bukvu, grab i hrast, a cijena je 90 KM sa prevozom, ali na jesen ne garantujem da će ostati ista cijena”, dodao je ovaj prodavač.

U kompaniji “Drvoprodex” iz Karanovca su rekli da je potražnja veća možda i zbog toga što imaju akcijske cijene u aprilu i maju.

“Cijena tone peleta je 330 KM, a najčešće se naručuju dvije, pet ili sedam paleta, zavisi od toga koliko je domaćinstvo, a na jednoj paleti je 1.050 kg”, kazali su u ovoj kompaniji.

Izvor

Ključne riječi
Loading...
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!