Sport

Tim u finalu nakon pet setova i dva dana igre

Austrijanac Dominik Tim plasirao se u finale Rolan Garosa pobjedom nad Novakom Đokovićem u pet setova.

Tim je bio bolji od Novaka posle četiri časa i 19 minuta igre, po setovima – 6:2, 3:6, 7:5, 5:7, 7:5.

Austrijanac se plasirao u drugo uzastopno finale pariskog Gren slema, dok je Đoković popravio prošlogodišnji plasman u četvrtfinale, gdje ga je tada zaustavio Marko Čekinato.

Porazom Đokovića završio se san o osvajanju novog “Đoker slema”, to jest četiri Gren slema u nizu.

Susret je trebalo da bude odigran u petak, međutim zbog jakog vjetra koji je pravio velike probleme obojici tenisera i zbog kiše koja je u međuvremenu počela da pada, odlučeno je da će drugi finalista biti poznat u subotu.

Tim je tokom jučerašnjeg meča protiv Đokovića pri rezultatu 1:1 u setovima imao blago vođstvo od 3:1 u gemovima trećeg seta, nakon čega je meč prekinut. Odmah na početku današnjeg susreta, Đoković je napravio brejk i anulirao prednost svog protivnika.

Ključni trenutak trećeg seta desio se u 12. gemu kada je Tim imao prednost od 6:5 i uspio da napravi novi brejk i dođe do nove prednosti u setovima od 2:1. 

Oba tenisera imala su puno problema u igri na svoj servis u četvrtom setu, napravljeno je čak pet brejkova, a jedan više uspio je osvojiti najbolji reket svijeta – Novak Đoković, koji je tako poravnao na 2:2 u setovima.

U odlučujućem, petom setu, Tiem je igrao s puno više sigurnosti i samopouzdanja, što mu je osiguralo veliku prednost od 4:1 i 40:40 na servis Đokovića, kada je susret opet prekinut zbog jake kiše.

Nakon što je nastavljen duel Đoković je vratio brejk i stigao do 3:4, ali je Austrijanac uzvratio ribrejkom i servirao za meč.

Tim je imao i dvije vezane meč-lopte, ali je Novak uspio dobiti naredna četiri poena i napravio brejk, te produžio meč.

Ipak, u 12. gemu Tim je došao do brejka i odlučujući set riješio u svoju korist rezultatom 7:5.

Austrijanac će se za titulu kao i prošle godine boriti sa “kraljem šljake” Rafaelom Nadalom koji je u drugom polufinalu sa 3:0 savladao Rodžera Federera.

Izvor

Ključne riječi
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Izdvojeno

Close
Back to top button
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!