Kultura

Ozvaničena saradnja ANURS i Muzeja savremene umjetnosti

Predsjednik Akademije nauka i umjetnosti Republike Srpske Rajko Kuzmanović i direktor Muzeja savremene umjetnosti Srpske Sarita Vujić potpisali su danas u Banjaluci Sporazum o dugoročnoj saradnji, kojim će biti omogućeni zajednički nastupi sa ciljem afirmisanja srpskog kulturnog identiteta u zemlji i inostranstvu.

Sporazumom će biti unaprijeđena institucionalna saradnja u stručnom i tehničkom smislu, a biće omogućen zajednički rad na projektima iz oblasti likovnih umjetnosti, podizanje nivoa u kulturi i demokratskog dijaloga, te štampanje monografija najznačajnijim umjetnicima Srpske i drugih studija iz oblasti likovnih umjetnosti, arhitekture i istorije umjetnosti.

Loading...

Predsjednik ANURS Rajko Kuzmanović rekao je da je Akademija do sada potpisala 16 sporazuma o saradnji sa institucijama iz Srpske, Evrope i svijeta, ali da je od posebnog interesa saradnja sa institucijama koje djeluju u Srpskoj.

On je najavio da će biti potpisan i sporazum o saradnji i sa Univerzitetom u Istočnom Sarajevu.

– Bitno je da se nauka prostire u širim okvirima, evropskim i svjetskim – poručio je Kuzmanović.

On smatra da će saradnja sa Muzejom savremene umjetnosti Srpske biti veoma korisna.

Direktor Muzeja savremene umjetnosti Srpske Sarita Vujić rekla je da Sporazum predstavlja jačanje započete saradnje koja se odnosila na zajedničke projekte i sadržaje kada je riječ o izložbenim aktivnostima.

– Naša saradnja će biti isprepletana u stručnom i naučnom smislu i vjerujem da ćemo u narednom periodu više sarađivati kada je riječ o promocijama naših likovnih umjetnika, kao i u oblasti istorije umjetnosti, arhitekture, dizajna i svih drugih umjetničkih sfera – rekla je Vujićeva.

Ona je izrazila uvjerenje da će saradnja biti usmjerena i na publikovanje monografija autora i prezentaciju izložbi u Galeriji ANURS.

Izvor

Ključne riječi
Loading...
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!