Sport

Đorđević: Šanse za zlato u Kini su veće, ali ne samo nama

Selektor košarkaške reprezentacije Srbije Aleksandar Đorđević izjavio je da su poslije brojnih otkaza u SAD veće šanse da se osvoji zlato na Svetskom pvenstvu.

Loading...

“Uslovi koje nam je KŠ dao su odlični, želimo, kao i uvek, da napadnemo medalju. Ovaj put, jednu od dve medalje, jer je jedna već rezervisana”, rekao je Đorđević na konferenciji za medije na Kopaoniku.

Ipak, na pitanje da prokomentariše brojne otkaze velikih imena u timu SAD Đorđević je bio direktan.

“Svakako da su nam zbog toga veće šanse, ali ne samo nama. Svi traže šansu i moram da vam kažem da više razmišljam o drugim reprezentacijima, kao što su Grčka, Litvanija i Rusija, koji mogu da iznenade. Stvarno će svi timovi doći u najboljem sastavu. A gdje je tu Španija, pa Argentina, Kanada, Australija”, kaže Đorđević.

Prema njegovim rečima ove pripreme su malo atipične, ali da uživa u radu sa sjajnim momcima koji žele da na najbolji način predstave zemlju u Kini.

“Svako će dobiti šansu u pripremnim utakmicama, zato su tu. Da probamo, da vidimo šta i kako. Svako će imati priliku da pokaže šta zna i umije. Svi ovi igrači su baza za neke nearedne sezone, žao mi je što sa nama nije i Kuzmić, jer bi mu, kao i Mačvanu i Todoroviću, značilo poslije povreda u klubu”, rekao je on i otkrio da će u Kinu povesti 14 igrača i pred sam start prvenstva “precrtati” još dvojicu.

On je prokomentarisao i spekulacije da će voditi četiri centra u Kinu.

“Vidjećemo, ukazuje se ta prilika. Postoji ideja, imamo tu prednost u odnosu na druge reprezentacije i trudićemo se da je iskoristimo”, poručio je Đorđević i zahvalio se svima na podršci, uz konstataciju da su igrači svjesni očekivanja i da sigurno oni najviše žele da ispune ambicije u Kini.

Reprezentacija Srbije na Svjetskom prvenstvu u Kini, koje se održava od 31. avgusta do 15. septembra, igra u D grupi sa Italijom, Filipinima i Angolom.

Izvor

Ključne riječi
Loading...
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!