Nauka i tehnologija

Google izmijenio pretragu fotografija

Google je ažurirao korisničko iskustvo pretrage fotografija na desktop platformi. Kompanija je preradila način na koji se fotografije pojavljuju kada se pretražuju u Google Images, a fotografije se sada pojavljuju u panelu sa desne strane ekrana umjesto u mnogo većem panelu u dnu izabrane fotografije, kako je do sada bio slučaj.

Manje ažuriranje interfejsa bi trebalo da poboljša iskustvo pretrage i upoređivanja fotografija, posebno za one koji se oslanjaju na servis u svrhu istraživanja fotografija. Preview panel sa strane je zamrznut, dok rezultat pretrage može da se skroluje, što olakšava proces upoređivanja fotografija i traženja sličnih slika.

Kompanija je dodala i mogućnost pregleda većeg broja detalja fotografije, kao što su nazivi brenda, dostupnost, testovi/opisi proizvoda i drugo. Ovaj segment će pomoći maloprodaji i izdavačima, jer će korisnici imati lakšiu način da posete veb stranicu u potrazi za informacijama ili kada kupuju proizvod.

Nove funkcije, kao i mogućnost da developeri dodaju informacije na svoje fotografije proizvoda, deluju kao prvi koraci u Google-ovim namjerama da omogući reklamiranje preko Google Images. Ovo je nešto o čemu je bilo govora u prošlosti i trenutno se testira od strane selektovanih korisnika i maloprodaje.

(NN/benchmark)

Izvor

Ključne riječi
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!