Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Kultura

Film “Lica Lafore” na festivalu u San Francisku

BANJALUKA – Film “Lica Lafore”, autora Denisa Bojića, rađen u produkciji Radio-televizije Republike Srpske (RTRS), našao se u zvaničnoj selekciji vodećeg međunarodnog filmskog festivala posvećenog rijetkim bolestima koji se ove godine održava u San Francisku.

Festival /Rare Disease Film Festival/, u čijoj zvaničnoj selekciji je izabrano 40 filmova sa svih svjetskih meridijana, podržale su najveće svjetske faramaceutske kompanije, te naučne institucije.

Film “Lica Lafore” osvojio je do sada 11 međunarodnih filmskih nagrada, a prikazan je na više od 20 međunarodnih filmskih festivala, kao i medicinskim fakultetima i zdravstvenim ustanovama širom svijeta, saopšteno je iz RTRS-a.

Između ostalog, prikazan je i na 32. kongresu epileptologa u Barseloni, u jednoj od najvećih farmaceutskih kompanija “Ionis Pharmaceuticals” u San Dijegu, te na 91. kongresu neurologa Njemačke u Berlinu i na “AKH” klinici u Beču.

Ovaj prvi dugometražni film iz BiH, koji se bavi temom rijetkih bolesti, dobio je i institucionalno priznanje, te je prikazan u francuskom parlamentu, u Evropskom parlamentu u Strazburu, Narodnoj skupštini Republike Srpske i Parlamentarnoj skupštini BiH.

Izvor

Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button