Kultura

Đuričko objavio roman “Vrabac Džoni”

Poslije zbirke priča “Dogodovštine jednog Džonija”, srpski glumac Nikola Đuričko odlučio je da obraduje najmlađe čitaoce još jednom zanimljivom pričom, a u pitanju je “Vrabac Džoni”.

Glavni junaci u ovom romanu su vrabac Džoni i vrabica Lili, a priča otkriva kroz kakve su avanture morali da prođu kad je u njihove živote iznenada ušla nepoznata ptica koja je izgubila pamćenje. Čitajući ovu dirljivu priču, mališani će spoznati značaj dobrote i prijateljstva, piše Blic.

Loading...

Osim zanimljivih karaktera, interesantne i uzbudljive priče, roman je obogaćen i ilustracijama Tihomira Čelanovića, a pored toga sadrži i uputstvo za pravljenje kućice za vrapce.

Autora ovog zanimljivog romana Nikolu Đurička znamo kao glumca i reditelja sa više od 40 filmova, pozorišnih predstava i televizijskih emisija. Proslavio se u filmovima kao što su “Lajanje na zvezde”, “Zona Zamfirova” i “Kad porastem biću kengur”, kao i u serijama “Otvorena vrata” i “Vratiće se rode”.

Njegova prva knjiga, “Dogodovštine jednog Džonija”, nastala je kao plod najvažnije životne uloge – uloge roditelja. O uspjehu ove zbirke kratkih priča svjedoči Nagrada za najbolju knjigu u oblasti dječje književnosti, koju je Đuričko dobio na Sajmu knjiga u Novom Sadu.

Izvor

Ključne riječi
Loading...
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!