Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Banjaluka

Neradni dani za vrijeme božićnih praznika i za Dan Republike

Gradska uprava neće raditi u ponedjeljak i utorak, 6. i 7. januara kada se obilježava vjerski praznik Badnji dan i pravoslavni Božić. Neradni dani su i četvrtak, 9. januar kada se obilježava Dan Republike Srpske i 14. januar, shodno zaključku Vlade Republike Srpske prema kojem je taj dan u Republici Srpskoj neradni dan zbog obilježavanja Nove godine po julijanskom kalendaru.

„Vjernici pravoslavne vjeroispovijesti, prema zakonu, imaju pravo na plaćeni izostanak sa radnog mjesta na Badnji dan i Božić, odnosno 6. i 7. januara“, saopšteno je iz Ministarstva uprave i lokalne samouprave Republike Srpske.

U dane praznika Republike, ne rade republički organi i organizacije, organi jedinice lokalne samouprave, preduzeća, ustanove i druge organizacije i lica koja profesionalno obavljaju uslužne i proizvodne djelatnosti.

Na republički praznik, u skladu sa Odlukom o određivanju radnog vremena pravnim licima i preduzetnicima, koji obavljaju trgovinsku, zanatsku i uslužnu djelatnost na području grada Banje Luke mogu samo da rade: u vremenu od 00.00 do 24.00 časa pravna lica i preduzetnici koji obavljaju djelatnost proizvodnje hljeba, peciva, svježe tjestenine i kolača, i prodaja istih; trgovinski objekti tipa „dragstor“ i trgovinski objekti u autobuskim i željezničkim stanicama i na benzinskim pumpnim stanicama, te u vremenu od 8.00 do 21.00 čas – trgovine na malo pogrebnom opremom.

Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button