Politika

Zbog Krunićevog ubistva Narodna skupština zakazala vanrednu sjednicu Kolegija

BANJALUKA – Narodna skupština RS održaće vanredni Kolegij kako bi se skupština odredila o trostrukom ubistvom u Banjaluci i ubistvu policajca u Prijedoru, nakon što su se o tome usaglasile sve stranke koje djeluju u parlamentu.

Perica Bundalo, šef Kluba PDP-a, prvi se javio za riječ i predložio da se nastavak skupštine ili odgodi do sutra ili da se tačke o policiji i javnom redu i miru povuku danas s dnevnog reda, a da se nastavi raditi na drugim tačkama.

Rekao je da PDP snažno osuđuje trostruko ubistvo i poziva policiju da se počinioci privedu pravdi.

Miladin Stanić, šef Kluba SDS-a, je rekao da je ubistvo pokazalo da se situacija otela kontroli Ministarstvu unutrašnjih poslova, i zatražio da vrh MUP-a podnese ostavku. 

Stanić je zaprijetio da će poslanici te stranke napustiti zasjedanje ako se ne zakaže kolegij, a predložio je da se zakaže posebna sjednica s temom bezbjednosti, kako bi NS RS zauzela stavove.

Stanić je rekao da su nedavna dešavanja pokazala da policija ne radi dobro, i da je činjenica da mnoga ubistva koja su se desila nisu rasvijetljena.

Dragan Čavić, predsjednik NDP-a, je rekao da je Slaviša Krunić, koji je sinoć ubijen u Banjaluci bio njegov blizak prijatelj i saborac, te da podržava održavanje sjednice Kolegija.

“Najmanje što je potrebno da se desi je da se ovaj slučaj organizovanog ubistva i terorističkog čina otrkije i rasvijetli. U interesu javnosti je da se ovo do kraja raščisti”, rekao je on.

Igor Žunić, šef Kluba SNSD-a, podržao je održavanje kolegija, ali je apelovao da se ovo ubistvo ne koristi u političke svrhe, već da se učini sve što je potrebno da se ovo ubistvo riješi.

Izvor

Ključne riječi
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!