Politika

Blagić: Nemamo izbora – ili ćemo se boriti ili nećemo!

Lider „ReStarta Srpske“ Stefan Blagić napustio je BiH prije gotovo dvije nedjelje. Rekao je da mu je bezbjednost ugrožena i nakon toga se više nije oglašavao.

Blagić se prije nekoliko dana vratio u Banjaluku i već je upisao nekoliko „prekršaja“ u svoj dosije.

– Tražili smo prije tri nedjelje od vrha MUP RS da podnesu ostavke, jer je bezbjednost u RS i u Banjaluci teško narušena. I to nije samo slučaj ubistva Davida Dragičevića. Podsjećam na zolju koja je ispaljena u centru Banjaluke, ubistva na Sokocu, obračune u centru Banjaluke – kaže Blagić za SrpskaCafe.

Nakon toga ljudi su, dodaje on, počeli da otvoreno prijete na društvenim mrežama. Situacija se nije popravila. Bezbjednost je, tvrdi Blagić, i dalje narušena.

– Ne znam šta vrh MUP RS namjerava da uradi po tom pitanju. Do sada nisu uradili ništa i to je sramno i ne uliva povjerenje. Svima je više nego jasno da se u slučaju Davida Dragičevića radi o ubistvu. To je čisto podmetanje koje nije prošlo – kazao je Blagić.

Ubistvo Nikole Đurovića, dodaje on, do danas nije do kraja razjašnjeno. Blagić smatra da će se uskoro pokazati da je David Dragičević ubijen.

– „ReStart“ trpi određene prijetnje otkako je osnovan. Nismo to shvatali ozbiljno s obzirom na to u kakvom društvu živimo. Te prijetnje su se intenzivrale posljednjih dvadesetak dana. Kada smo zašli „malo dublje“, dobili smo „dobronamjerne“ savjete da je bolje da se stišamo i da ja odem iz zemlje, jer mi je bezbjednost ugrožena – istakao je Blagić.

On dodaje da niko nije očekivao da vlast u RS sve okupljene na Trgu Krajine proglasi teroristima. Blagić kaže da su mnogi očekivali da za to budu okrivljene stranke Saveza za promjene, strane ambasade i obavještajne agencije.

– Nismo se nadali da ćemo biti proglašeni teroristima. Kako bilo, čini mi se da javnost ovoga puta nije nasjela na tu priču. Dobio sam samo savjete da se sklonim zbog izvještavanja o ubistvima. Shvatili smo da nemamo prevelikog izbora. Ili ćemo se boriti ili nećemo. Otkako sam otišao javnost je mnogo svjesnija opasnosti koja vreba sa svih strana – rekao je Blagić.

(srpskaCafe.com)

Ključne riječi

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Back to top button
Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!