Društvo

Davidoviću potvrđena kazna od sedam godina zatvora za zločin u Foči

SARAJEVO – Apelaciono odjeljenje Suda BiH odbilo je kao neosnovanu žalbu Milomira Davidovića i potvrdilo prvostepenu presudu Suda BiH kojom je osuđen na sedam godina zatvora za krivično djelo zločina protiv čovječnosti počinjeno u julu 1992. godine u Foči.

Sud BiH osudio je u februaru ove godine Davidovića, bivšeg pripadnika Vojske Republike Srpske, na sedam godina zatvora zbog zločina protiv čovječnosti, odnosno silovanja Bošnjakinje u julu 1992. godine u Foči.

Davidović je obavezan da oštećenoj na ime nematerijalne štete isplati 10.000 KM, i to za pretrpljeni strah, fizičku i duševnu bol, povredu slobode, dostojanstva, morala i prava ličnosti 6.000 KM, a na ime duševne boli zbog umanjenja opšte životne sposobnosti 4.000 KM.

Davidović je obavezan da nadoknadi troškove krivičnog postupka čiju će visinu Sud odrediti posebnim rješenjem nakon što pribavi potrebne podatke, saopšteno je iz Suda BiH.

Izvor

Ključne riječi
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!