Politika

SDS traži ostavke vrha Policije

Srpska demokratska stranka zahtijeva od ministra unutrašnjih poslova Republike Srpske Dragana Lukača, direktora Policije Republike Srpske Darka Ćuluma i načelnika Uprave za organizovani i teški kriminalitet Darka Ilića da podnesu neopozive ostavke zbog narušene bezbjednosti u Banjoj Luci i Republici Srpskoj.

“Podsjećamo da je za 20 dana počinjeno više krivičnih djela za koje niko nije odgovarao. Tijelo Davida Dragičevića pronađeno je 24. marta, a javnost do danas nije dobila odgovore na mnoga pitanja koja iz dana u dan postavljaju novinari i porodica nastradalog Dragičevića.

Loading...

Šest dana kasnije prijetnje smrću je dobio predsjednik Visokog sudskog i tužilačkog vijeća BiH Milan Tegeltija, kao i glavni okružni tužilac iz Banje Luke Želimir Lepir i njegov zamjenik Zoran Bulatović. Dan nakon toga, 31. marta, nekoliko minuta prije ponoći, ispaljena je zolja u zgradu „Euroherca“.

Nakon toga došlo je do novih incidenata i to na Romaniji. Lugar Ranko Simić iz Sokoca osumnjičen je da je u mjestu Ravna Romanija ubio Sašu Parlića iz Mokrog, dok su Veljko Maričić i Gordan Borovčanin ranili dva čovjeka sa istim imenom i prezimenom na Sokocu.

Prije nekoliko dana uhapšen je Stefan Brkić zbog sumnje da je izbo Dejana Kostića Delu, jednog od vođa „Lešinara“. Sinoć je u centru Banje Luke, svega nekoliko metara od Palate Republike, izboden sedamnaestogodišnjak koga je napao Zvjezdan Barjaktarević koji je i ranije privođen zbog učestvovanja u tuči.

Lukač, Ćulum i Ilić danima ponavljaju da je sve u najboljem redu, da je situacija pod kontrolom i da građani ne treba da se brinu. Ali, građani brinu i sve su zabrinutiji. Sa pravom.

Ako već ne umiju, neće ili ne mogu da zaustave ovaj talas nasilja, trojka na čelu policije mora da ponudi uvjerljive rezultate u riješavanju ovih slučajeva. Ako nisu ni to u stanju, neka se povuku.

Ubijeđeni smo da u policiji Republike Srpske ima sposobnijih, poštenijih i boljih ljudi za poslove koje ova trojka tako neuspješno obavlja”, navedeno je u saopštenju SDS-a.

Ključne riječi
Loading...
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!